Nyhed

Esbjerg Fuzztival 2022 er klar med første hovednavn

GAFFA.dk – alt om musik

Artiklen er skrevet sammen med Amalie Rohde Löwén

For femte år i træk er festivalen at finde på Tobakken i Esbjerg

Garagerock- og psychfestivalen Fuzztival i Esbjerg er klar med første hovednavn, når festivalen afholdes på Tobakken den 13. og 14. maj 2022. Det bliver amerikanske Bongzilla, der tager den første plads på plakaten.


Thomas Sørensen, der sammen med Bo Sejer udgør chef-duoen for Esbjerg Fuzztival, udtaler til GAFFA i en pressemeddelelse:

”I 2021 var Esbjerg Fuzztival tvunget til at holde sig til de lokale kunstnere grundet verdenssituationen. I 2022 har festivalen for alvor samlet de internationale briller op og præsenterer på festivalens femte år nok engang kunstnere, som er hjemmehørende langt uden for Europas grænser.”

"Vi er stolte af det program, vi har fået sammensat til festivalens fem års jubilæum. Det må nok siges at tage festivalen til et endnu højere niveau", uddyber festivalens booker Bo Sejer. 


Bongzilla er i fuzz- og doomgenrerne kendt for deres optrædener på de store festivaler som blandt andet Roadburn og Desertfest. Bandet opstod i 1995, og efter en pause var de i 2015 igen ude at spille med deres tordende doom. I 2017 blev bandet et tremandsfortagende, og sidste album er fra i år 2021 og hedder Weedsconsin.

Festivalen blev i år – som så mange andre – afholdt i pandemiens tegn. Det gjorde det ikke just nemmere, og på baggrund af restriktionerne aflyste mere eller mindre alle de internationale bands, der skulle spille på Fuzztival 2021 inden for 48 timer. Der blev dog knoklet på højtryk for at skrue et næsten helt nyt program sammen med fokus på den danske fuzzscene og ikke mindst vækstlaget, hvilket på imponerende vis lykkedes. Næste år skulle festivalen gerne være tilbage til normale tilstande, og gæster kan igen headbange, synge og stå tæt.

Find flere informationer om Esbjerg Fuzztival på deres hjemmeside lige her, hvor der inden for kort tid kommer information om billetsalget til festivalen i 2022.  


LÆS OGSÅ: Esbjerg Fuzztivals fjerde udgave er anden udgave i pandemiens skygge

Varm op til festivalen med nummeret "Free the Weed" af hovednavnet Bongzilla herunder:


ANNONCE