Nyhed

Kendte musikere sætter fokus på World Mental Health Week

GAFFA.dk – alt om musik

En del af musikerne har været åbne om deres egne udfordringer med mental sundhed

I anledning af World Mental Health Week og World Mental Health Day 2021, som fandt sted i går, søndag den 10. oktober, har en række kendte musikere søgt at understrege vigtigheden af den mentale sundhed.

Ariana Grande annoncerede på Instagram, at hun i samarbejde med den mentale sundhedsplatform Better Help vil give op til fem millioner dollars til gratis terapi, skriver NME.


”Jeg anerkender, at der er mange seriøse barrierer, når det kommer til ressourcer til mentalt helbred, og selvom dette kun er en lille gestus (og et meget større systematisk problem vedbliver), ville jeg gøre dette igen med @betterhelp i håb om at give flere mennesker mulighed for at få hjælp og måske inspirere nogle af jer til at prøve noget nyt og prioritere jeres egen heling,” skriver sangeren.

Olivia Rodrigo har aldrig lagt skjul på, at hun ser en terapeut, og sangeren talte åbent om sin situation på CBS Sunday Morning i en udsendelse, der blev sendt den 10. oktober. Dette skriver Billboard.

Sangeren fortalte blandt andet, at hun først rigtigt begyndte at gå i terapi, da hun var omkring 16 år gammel, og hun beskriver det som ”et rigtig stort, livsforandrende øjeblik" og tilføjer, at hun "har lært så meget om sig selv.”


Rodrigo påpegede, at det kan være svært for folk at forstå, at man som en kendt – og rig – person stadig kan have problemer, der kræver terapi. Hun lagde ligeledes vægt på, at de ældre generationer har en tendens til at trivialisere unge menneskers problemer. Sangeren sagde her, at ”det føles så ægte, når du er i det. Det er så validt”.

LÆS OGSÅ: TEMA: Mental mistrivsel i musikbranchen – tiden er endelig moden til at tage snakken

Demi Lovato delte for nylig sangen ”Unforgettable (Tommy’s Song)”, som hun dedikerede til vennen og modellen Thomas Trussell III, der døde i oktober 2019 som følge af et stofmisbrug, skriver Billboard.


”Denne sygdom er ekstremt listig og kraftfuld,” skrev musikeren på de sociale medier. Sangeren selv har været åben om sin kamp med alkohol, og hun har opfordret alle, der kæmper med misbrug, til at række ud til organisationer, som kan hjælpe.

For nylig opfordrede Arlo Parks desuden til et øget fokus på mental sundhed i forbindelse med udgivelsen af en ny UNICEF-rapport, som omhandler børn og unges mentale sundhed verden over samt påvirkningen fra coronapandemien.

”Jeg har mistet venner til psykisk sygdom og set dem drukne i et mørkt hul. Jeg har også set venner blomstre og navigere sig mod lyset med professionel hjælp og et kærligt, opmærksomt støttesystem. Et sind fyldt med skam kan ikke vokse, og det er derfor, jeg mener, at det er vigtigt at dekonstruere stigma, gøre mental sundhedsstøtte tilgængeligt og opbygge strukturer til at støtte mennesker - især sårbare og marginaliserede grupper. Især queerhed bør ikke betyde skyld. Det bør ikke betyde andet end queerhed. Vi skal tjekke op på hinanden, stå op for hinanden og forvise skam fra vores ordforråd,” skriver musikeren.


Blink 182-trommeslageren Travis Barker og sanger Michelle Williams fra Destiny's Child tyede ligeledes til Instagram for at sætte fokus på mental sundhed.

LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Sofia Hedia synger om at være der for sit barn, når det er svært

ANNONCE