Nyhed

Mikael Wiehe indstiller karrieren – tager på afskedsturné

GAFFA.dk – alt om musik

Det er tæppefald for en af Sveriges helt store sangskrivere og fortolkere

Den svenske sanger og sangskriver Mikael Wiehe drager ud på sin karrieres sidste turné til næste år, forlyder det på kunstnerens officielle Facebook-side. I den forbindelse giver musikeren tre danske koncerter, hvor han kommer forbi Musikkens Hus i Aalborg den 9. april, Musikhuset i Aarhus den 10. april og endelig DR Koncerthuset i København den 11. april.

Artiklen fortsætter under opslaget


Wiehe, der må anskues som en af Sveriges helt store sangskrivere og fortolkere, lukker således ned for en musikalsk karriere, der strækker sig over fem årtier. Kunstneren er blandt andet kendt som en vigtig spiller i den svenske progg-bevægelse, der begyndte i Sverige i de sene 60'ere og voksede gennem 70'erne – særligt på baggrund af sit succesfulde arbejde med Hoola Bandoola Band, der, udover Wiehe selv, havde Björn Afzelius i front. Afzelius døde i 1999 af lungecancer.

LÆS OGSÅ: GAFFA-skribent udgiver biografi om Björn Afzelius


Wiehes musikalske værker har ofte været stærkt prægede af et venstreorienteret perspektiv i tråd med progg-bevægelsens værdier. Musikeren har desuden fundet stor inspiration i Bob Dylan, og i 2019 anmeldte GAFFA Wiehe i Musikhuset Aarhus’ Rytmiske Sal, hvor han fortolkede Dylans værker. Det blev til fire ud af seks stjerner.

Med en dansk far tilbragte sangeren de første år af sit liv i København – han taler også flydende dansk – men siden har Wiehe slået rødder i Malmö. Den 75-årige kunstner udsender albummet Den siste mohikanen den 26. november i år.

I anledning af 40-års jubilæet for Hoola Bandoola Bands svanesang Fri Information i 2015 havde GAFFA et stort interview med Wiehe, der kom vidt omkring musikerens karriere og liv.


Billetsalget til afskedsturnéen starter i morgen fredag den 29. oktober kl. 10.00.

ANNONCE