Nyhed

NorthSide klar med de første 15 navne til 2022

GAFFA.dk – alt om musik

Blandt dagens offentliggjorte navne er blandt andet Nick Cave and The Bad Seeds, Disclosure og Mew 

NorthSide offentliggør de første navne til festivalen i 2022. Blandt de første musiknavne, der afsløres, er både nyere kunstnere og rutinerede gengangere.

Blandt de internationale hovednavne er Nick Cave and The Bad Seeds. Rockmastodonterne skulle have spillet to eftertragtede koncerter i Royal Arena i 2020, men giver nu koncert på NorthSide i stedet. De har netop udgivet 27 nye numre på B-sides & Rarities (Part II), mens Cave og Bad Seeds-medlemmet Warren Ellis tilbage i februar udgav det meget roste album Carnage.


Den skotske Lewis Capaldi er også i toppen af plakaten, når han med hits som ”Someone You Loved”, ”Bruises” og ”Before You Go” indtager Eskelunden ved Aarhus. Også fra Storbritannien lægger Disclosure vejen forbi NorthSide 2022. En gruppe, der i et årti har bygget bro mellem den elektroniske genre og mainstreampop.

Fra Norge er girl in red også på plakaten. Et navn, der er svært at undgå i Norge (og mange andre lande), hvorfra hun leverer popnumre til blandt andet sin store fanskare på medier som Instagram og TikTok. Fra New York kommer rapperen Princess Nokia, der med sin hiphop er det sidste offentliggjorte udenlandske navn i denne omgang.

I en pressemeddelelse beskriver NorthSide, at dagens annoncering i høj grad også er en hyldest til den danske talentmasse, som om nogen har måttet lide under det seneste halvandet års til tider larmende koncert- og festivaltavshed.


Mew gav koncert på den første NorthSide Festival i 2010, og nu er de tilbage på scenen næste år, ligesom de også erfarne Kashmir og Suspekt i mange år har været erfarne navne på den danske musikscene. Alle tre navne er øverst på den foreløbige plakat.

Stjerneskuddet Jada er også blandt dagens offentliggjort navne, og samme er Tessa. Begge to er kunstnere, der har været svære at komme udenom på den danske musikscene de seneste år, ligesom Clara, der også giver koncert på NorthSide i 2022.

Plakaten rummer indtil videre også Hans Philip, den tidligere ene halvdel af Ukendt Kunstner og Coco O., der også har været en del af en duo, nemlig Quadron. Slutteligt vil uundgåelige Drew Sycamore også træde på scenen til sommer samt ungdomspopgruppen Undertekst.


De sidste billetter bliver sat til salg mandag den 1. november klokken 10.00. Se, om du kan være en af de heldige til at få en billet i hus lige her.

De resterende dagsbilletter bliver sat til salg den 1. februar.

LÆS OGSÅ: NorthSide 2022 bliver plantebaseret


Varm op til festivalen med "I'm Back" af Jada herunder:

ANNONCE