Nyhed

Ti nye navne til Tønder Festival 2022

GAFFA.dk - alt om musik

Der er netop blevet offentliggjort yderligere ti navne til programmet for Tønder Festival 2022

Mange af musikerne, der er blevet føjet til 2022-programmet, skulle have optrådt på festivalen i 2020 og 2021. Nu er de endelig klar til at drage til Tønder næste sommer, og publikum kan glæde sig til et program, der byder på blandede genrer og navne fra både USA, Canada, Skotland, Irland og Danmark. 

I en pressemeddelelse forklarer Tønder Festival, at de ønsker at indtage rollen som first mover. Det vil de gøre ved at præsentere en række yngre amerikanske navne, som så småt gør sig synlige på den internationale scene. Derudover vil festivalen som altid gerne udbyde en bred vifte af genrer. Det gælder alt fra americana, blues og ny country til skotske sækkepibe-bands og irsk folkemusik. 


Folk-rock bandet The Ballroom Thieves fra Massachusetts og countrysangeren Katie Pruitt fra Nashville besøger begge Tønder for første gang til 2022. Country-folk-navnet Ian Noe, som spillede på Tønder Festival i 2019, vender tilbage til festivalen med sin americana-musik. Fra bluesscenen kommer den anerkendte og prisnominerede sanger og guitarist Cedric Burnside samt en af Canadas stærke folk-sangskrivere, Dave Gunning.

Sækkepibe-bandet Red Hot Chilli Pipers fra Skotland har turnéret verden rundt med deres energiske sækkepibe-show og gæster Tønder Festival endnu en gang. Fra Irland kommer både duoen Saint Sister, der præsenterer folkemusiktraditioner i et elektronisk univers, og trioen The Henry Girls, som fortolker den traditionelle, irske folkemusik krydret med americana.

Programmet byder også på danske kunstnere, herunder Signe Svendsen, der vender tilbage til Tønder med sit band, samt sangskriveren Rikke Thomsen, som har givet det sønderjyske sprog fornyet opmærksomhed i sine sange.


Oversigt over de ti nyligt tilføjede navne: 
- The Ballroom Thieves (USA)
- Katie Pruitt (USA)
- Ian Noe (USA)
- Cedric Burnside (USA)
- Dave Gunning (CAN)
- Red Hot Chilli Pipers (SCO)
- Saint Sister (IRL)
- The Henry Girls (IRL)
- Signe Svendsen (DK)
- Rikke Thomsen (DK)

Tønder Festival har tidligere offentliggjort ni andre navne til 2022-udgaven af festivalen. De ni navne er Keb' Mo', Eilen Jewell, Cara Dillon, Bjørn Eidsvåg, Blazin' Fiddles, Blue Rose Code, Christopher Paul Stelling, Sarah Hagen og The Once.

Festivalen finder sted den 25.-28. august 2022. Ud over musik vil festivalen også byde på boder, madsteder og barer. Bag scenen er lydteknikere, hjælpere og en hær af frivillige med til at fuldende oplevelsen.


LÆS OGSÅ: Tønder Festival annoncerer de første ni navne

Varm op til festivalen med The Ballroom Thieves' musikvideo til singlen "Only Lonely" lige her:


ANNONCE