Nyhed

Tue West klar med nyt album

GAFFA.dk – alt om musik

Pladen, der er indspillet i Danmark og Island, er Wests første studiealbum i fem år

Den danske sanger og sangskriver Tue West har et nyt album på vej. Udspillet, der bærer titlen Frihed til at være en fange, udkommer den 5. november. Der er tale om det første studiealbum fra West i fem år, siden udgivelsen af Der er ingen der venter på os fra 2016 – en plade, der modtog en middelgod anmeldelse på tre ud af fem stjerner fra GAFFAs anmelder.

I mellemtiden har musikeren udsendt en ep og en række singler. West har desuden brugt tiden på at arbejde med forskellige sideprojekter og har blandt andet medvirket som musiker og sanger i en teaterkoncert baseret på C.V. Jørgensens sangunivers.


LÆS OGSÅ: Hvor går man hen, når alt lukker ned? I teatret!

Sangene ”Frihed til at være en fange” og ”Livet lige ovenpå os” skrev West allerede i december 2019. Siden udviklede lyden sig, og efterhånden blev der skabt rum til numre fra både den fjerne og nære fortid.

Albummet behandler en bred vifte af emner, blandt andet fascination af en øde og mennesketom tilværelse, isolation og mod på tilværelsen trods modgang og paradokserne ved et godt parforhold. Lydmæssigt er der fokus på elguitaren, som West denne gang har fordybet sig i.


Indspilningen af pladen fik sin spæde begyndelse i et sommerhus i Hundested i foråret 2020. Senere samme år flyttede West af familiære årsager til Island. Musikeren fragtede i den forbindelse sit hjemmestudie med sig, og resten af albummet blev således færdiggjort i en lejlighed på Framnesvegur i Reykjavik.

Pladen blev, med lidt hjælp hjemmefra, færdigmixet kort før Wests hjemrejse i sommeren 2021. Tue West udgav sit selvbetitlede debutalbum i 2003. Siden er det blevet til yderligere fem studiealbums, og nu er der altså et syvende på vej.

LÆS OGSÅ: Tue West: Musikken er min offentlige udviklingsproces


Frihed til at være en fange udkommer som cd og lp i tre forskellige farver samt digitalt. Sangeren tager desuden på turné i 2022, hvor der indtil videre er planlagt følgende turnédatoer:

 1. april 2022 – Pakhus 8, Præstø
 2. april 2022 – Platform K, Horsens
 3. april 2022 – Rust, København
 4. april 2022 – Hardens, Svendborg
 5. april 2022 – Halsnæs Bryghus, Hundested

Trackliste:

 1. Håb og breve
 2. Frihed til at være en fange
 3. Det er stadig vores stemmer
 4. Stille sten
 5. Levede som var det sidste gang
 6. Kan du bære mere på dine vægtløse skuldre
 7. Virkeligheden fløj forbi
 8. Livet lige ovenpå os

Lyt til nummeret "Det er stadig vores stemmer" lige her:

ANNONCE