Nyhed

Northern Winter Beat klar med seks nye navne

GAFFA.dk – alt om musik

Blandt andre Peter Broderick, Narcosatanicos og Papir skal spille på vinterfestivalen

Den aalborgensiske festival Northern Winter Beat finder sted fra den 27.-29. januar 2022 og byder som vanligt på et udvalg af dansk og international musik indenfor en bred række genrer. Vinterfestivalen har for nylig tilføjet seks nye navne til programmet.

Festivalen skriver selv om kunstnerne:


Peter Broderick (US): ”Ud over samarbejder med M. Ward, Laura Gibson, Bolorean, Efterklang, Nils Frahm, Greg Haines, David Allred og mange andre har Broderick indspillet flere anmelderroste albums med solomateriale, der rækker fra sparsomme klassiske kompositioner og hjemmelavet folkemusik til klaver og stemme optagelser – konstant eksperimenterende med musikalske genrer og etablerer sit navn som en i stigende grad essentiel artist i dagens musikalske panorama.”

Sturle Dagsland (NO): ”Sturle Dagsland skaber et ekspressivt evigt foranderligt soundscape, der skifter fra det æteriske og smukke til det vilde og hårde; den kommende plade ser ud til at demonstrere dette gennem en række instrumenter, der er skåret sammen med Daglands eventyrlige mix af forskellige vokalteknikker, urskrig og uden for denne verden, sommetider engleagtige popmelodier.”

Papir (DK, billedet): “I en årrække har Papir etableret sig på bade den danske og udenlandske musikscene med deres foranderlige og dynamiske tag på instrumental rock.”


Heathe (DK): ”Baseret på dissonans og endeløs gentagelse fremkalder Heathe massive og overvældende lydkollager, hvor desperation, højfrekvent ekstase og aggressive energiladninger resonerer i et uendeligt mørke.

Lael Neale (US): ”Laels nye album Aquainted with Night er et vidnesbyrd om hendes poetiske hengivenhed. Strippet for enhver form for uvedkommende ord eller lyd er sangene oplyst af Laels krystallinske stemme, der ligger på en frodig seng af omnichord.

Narcosatanicos (DK): “Narcosatanicos er en aarhusiansk rockseptet, hvis eklektiske udtryk trækker på alt fra støjrock og protopunk til freejazz, powerelectronics og afrobeat – med kulten af kakofoni, vægt og intensitet som den eneste konstant.”


På programmet finder vi desuden Ploho (RU), Girls in Airports (DK), Ghostpoet (UK), Maria W Horn (SE), Flying Horseman (BE), Joe & the Shitboys (FO) og Sean Nicholas Savage (CA)

Northern Winter Beat blev i 2021 aflyst som følge af coronapandemien, men festivalen er klar til at tage revanche med et stærkt line-up i 2022.

Billetter kan købes lige her.


ANNONCE