Nyhed

Ny bog om Gasolin' på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Det er i november 50 år siden, at Gasolin’ første, selvbetitlede album udkom

I november 2021 er det 50 år siden, at Gasolin’ udgav deres debutalbum, Gasolin’. En plade, der er er gået hen og blevet en ægte dansk sangskat, sammen med alle bandets efterfølgende plader. Sang nummer et, på plade nummer et, ”Langebro” er gået hen og blevet eviggyldig ligesom mange andre af gruppens sange. Nu udkommer der en bog om Gasolin’ med navnet Gasolin’ – Gudernes vilje.

I bogen bliver der lagt op til spørgsmålet: Hvad var det, der skabte Gasolin’? Hvilke hemmelige ingredienser gjorde sangene så langtidsholdbare? I Gudernes vilje kommer guitarist Franz Beckerlee selv med dette bud: "Der var noget uforklarligt magisk i det øjeblik, Wili, Kim og jeg mødtes. Det var, som om guderne smed en tændstik i krudttønden. Gasolin’ – det var gudernes vilje."


I en kronologisk mosaik på mere end 1.000 citater fra nye og klassiske interviews med bandmedlemmer og folk, der var tæt på Franz Beckerlee, Søren Berlev, Wili Jønsson og Kim Larsen i Gasolin’s levetid fra 1969 til 1978 udfoldes historien om det, der var med til at forme sangene: De fire venners forskellige opvækst og temperamenter, bydelen Christianshavn, vokseværket fra amatører til superstjerner, deres kuldsejlede drømme om udenlandsk succes. Og ikke mindst deres interne kampe, der endte i et voldsomt og bekosteligt brud.

I bogen fortæller medlemmer fra Gasolin’ og kredsen omkring bandet med egne ord nye detaljer om det, der formede bandet og skabte de ikoniske sange. Også Kim Larsen kommer til orde takket være blandt andet ikke tidligere offentliggjorte interviews lavet i forbindelse med dokumentarfilmen Gasolin' fra 2006.

Forfatterne bag bogen er Jacob Wendt Jensen, der blandt andet er journalist og forfatter, samt Niels Ole Baadsgaard, der er initiativtager til bogen.


Bogen udkommer den 2. november på Politikens Forlag.

ANNONCE