Nyhed

P6 Beats og P8 Jazz' fremtid er atter usikker

GAFFA.dk – alt om musik

P6 Beat og P8 Jazz er ikke at finde i regeringens forslag til finansloven 2022.

Regeringens aktuelle forslag til finansloven 2022 byder ikke på nogen bevilling til DAB-kanalerne P6 Beat og P8 Jazz.

Efter regeringsskiftet i juni 2019 fandt daværende kulturminister Joy Mogensen 15 millioner kroner, hvormed de to kanaler kunne overleve endnu et år – de skulle ellers have lukket ved udgangen af 2019, efter at den daværende Venstre-ledede regering sammen med Dansk Folkeparti i 2018 pålagde kanalen at spare 20 procent.


Der blev atter fundet cirka 15 millioner kroner til at videreføre de to radiokanaler yderligere et år ved udformningen af finansloven for 2021, men det er altså ikke tilfældet for finansloven for 2022. Det aktuelle finanslovsforslag kan i værste fald medføre, at de to kanaler vil blive lukket ned ved udgangen af året, skriver Mediawatch.

I efteråret 2019 udtalte Joy Mogensen sig ellers positivt til DR om det ekstra år, der blev givet til de to DAB-kanaler:

”Danskerne fortjener et mangfoldigt og stærkt public service-udbud. Derfor har regeringen sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet besluttet at give DR en ekstrabevilling, så P6 og P8 kan videreføres i 2020. På denne måde sikrer vi bevarelsen af de stærke miljøer inden for alternativ rytmisk musik og jazz frem mod forhandlingerne om en ny medieaftale”


Den trofaste P6 Beat-vært Anders Bøtter er i denne forbindelse tyet til tasterne i et Facebook-opslag for netop at sætte fokus på, at P6 Beat ikke er blevet reddet fra lukning, men kun udskudt. Han omtaler det som et faktum, som politikerne på Christiansborg og DR's ledelse ikke har været særligt tydelige med at få kommunikeret ud.

Det er ikke første gang, at P6 Beat-værter råber op og påpeger vigtigheden af deres kanal, der som nævnt egentlig skulle være lukket helt tilbage i 2019 under den gamle regerings spareplan i DR. Anders Bøtter skriver blandt andet i sit opslag:

”Personligt vil jeg have, at billige og underbemandede musikkanaler som P6 Beat og P8 Jazz overlever. Ellers mister DR sin relevans som et public service-tilbud til den nysgerrige alternative musikforbruger.”


ANNONCE