Nyhed

R. Kelly anklages for overgreb på mindreårig Aaliyah

GAFFA.dk – alt om musik

En tidligere backupdanser for Kelly var angiveligt vidne til episoden under en turné i start-90’erne, hvor Aaliyah var bare 13 eller 14 år gammel

Advarsel: Artiklen indeholder beskrivelser af overgreb

En tidligere backupdanser for R. Kelly, der vidnede under navnet Angela, udtalte sig i går i retten i New York. Kvinden fortalte, at Kelly havde misbrugt hende seksuelt, da hun var teenager, og at hun angiveligt så Kelly udføre oralsex på den nu afdøde Aaliyah, da sangeren var kun 13 eller 14 år gammel, skriver Rolling Stone.


Angela mødte Kelly i 1991, da hun var omkring 15 år gammel. En ven, Tiffany, tog hende med til en fest i Kellys lejlighed i Chicago, hvor Angela blev inviteret ind i et rum. Her bad Kelly hende om at ”climb on top of him”. Angela tøvede, men gjorde, som Kelly bad om. Følgelig gav hun ham kondom på, og de havde samleje. Ifølge Angela skulle Kelly have rørt ved andre kvinder i rummet med sin mund og sine hænder.

Dagen efter blev Angela og Tiffany inviteret tilbage, og hun blev ved med at tilbringe tid sammen med Kelly hver dag i en del år derefter. Angela havde seksuelt samvær med Kelly ad flere omgange i de tidlige 90’ere, mens hun var mindreårig.

LÆS OGSÅ: R. Kellys ekskæreste udtaler sig i retten om vold og overgreb


Angela droppede ud af high school for at forfølge en sangkarriere, da Kelly sagde, at hun kun kunne gøre én af delene. Kvinden var backupdanser for Kelly på hans turné i 1993 og 1993, og hun berettede om, hvordan Kelly straffede pigerne, der ikke fulgte hans instrukser på turnéen. Da hun og de andre piger en dag kom tilbage til hotellet, hvor de havde hentet mad uden Kellys tilladelse, havde han sagt til dem, at de alle ”would have to put out that night … it was dues time”.

Anklagerne viste et billede af Aaliyah, som Angela identificerede. Angela fortalte, at Kelly præsenterede hende for Aaliyah i 1992, og at Kelly dengang sagde, at Angela skulle være baggrundssanger for Aaliyah. Aaliyah sluttede sig til dem på turnéen, men optrådte ikke.

På en turné i 1992 eller 1993 ville Angela og en anden pige lave en prank på Kelly, hvor Angela åbnede døren til Kellys soveværelse.


– Jeg så Robert og Aaliyah i en seksuel situation. Det så ud til, at han havde sit hoved mellem hendes ben og udførte oralsex på hende… Jeg lukkede døren abrupt og skubbede pigen bag mig væk fra døren, fortalte Angela.

Angela holdt op med at arbejde for Kelly i midt-90’erne.

Kelly agerede i sin tid mentor for den nu afdøde r&b-sanger Aaliyah og giftede sig ulovligt med sangeren i 1994, da hun var 15 år, og Kelly selv var 27. Aaliyah døde i et flystyrt i Bahamas i 2001, 22 år gammel. 


Kellys tidligere tour-manager har udtalt i retten, at han havde været med til at bestikke en offentligt ansat til at lave et falsk ID til Aaliyah, så den 12 år ældre Kelly kunne gifte sig med hende. Ægteskabet blev annulleret året efter.

Kelly har nægtet sig skyldig i alle anklager. Musikeren er blandt andet anklaget for krænkelse, overtrædelser af the Mann Act, som forbyder transport af mennesker over statsgrænser for seksuel aktivitet og sex-relaterede anklager i Minnesota.

ANNONCE