Nyhed

Sam Fender udgiver ny single fra kommende album

GAFFA.dk - alt om musik

Singlen ”Spit of You” er den seneste smagsprøve fra det kommende album Seventeen Going Under

”Spit of You” er den femte single fra Sam Fenders kommende album Seventeen Going Under. Singlen handler om forholdet mellem sønner og deres fædre. Sangeren har taget udgangspunkt i sit eget liv, og ifølge Fender er sangen en kærlighedserklæring til sin far.

”'Spit of You' er en sang om drenge og deres fædre. Den er baseret på mit eget forhold til den gamle, og hvordan vi begge kæmper, som gutter, med at kommunikere, hvad vi føler for hinanden, uden at det bliver et opgør. Den handler om, hvordan æblet ikke falder langt fra stammen, og som jeg kommer længere ind i tyverne, ser jeg så meget af mig selv i ham, især når det kommer til at være stædig,” fortæller Fender til NME.


”Den anden halvdel af sangen handler om at se ham med min bedstemor, da hun gik bort, og hvordan jeg så ham som en søn, og hvordan det øjeblik mindede mig om, at jeg skal få mest muligt ud af min tid sammen med ham. Om ikke andet er det en kærlighedserklæring til ham,” uddyber den britiske sanger og sangskriver.

Albummet Seventeen Going Under er det andet i rækken efter debutalbummet Hypersonic Missiles fra 2019, der blandt andet vandt Critic's Choice Award ved Brit Awards. Singlerne ”Howdon Aldi Death Queue”, ”Aye”, ”Get You Down” og titelsinglen ”Seventeen Going Under” fra det kommende album er allerede udgivet.

Sam Fender er bedst kendt for sine samfundskritiske tekster, og hans lyd er ofte blevet sammenlignet med Bruce Springsteen. Det kommende album vil, ifølge NME, kommentere mere om Fenders egne livserfaringer frem for samfundsproblematikker. Albummet udkommer den 8. oktober.


Tilbage i 2019 anmeldte GAFFA debutalbummet Hypersonic Missiles. Anmelderen gav albummet fire ud af seks stjerner og skrev: ”På debutalbummet Hypersonic Missiles tager Fender fat i emner, som de færreste mainstreamartister tør nærme sig i dag. Sam Fender er en musiker, der tør mene noget, og som ikke udelukkende er styret af pladeselskaber og hitrater.”

Sam Fender skulle have optrådt på Smukfest i 2020. Det vides ikke, om sangeren bliver genbooket til 2022. 

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: De britiske missiler er klar til samfundsangreb


Lyt til Sam Fenders nyeste single ”Spit of You” lige her:

ANNONCE