Nyhed

Slut med YouTube-musik på Discord

GAFFA.dk - alt om musik

Den populære musik-bot, Rythm, stopper med at virke den 15. september – dermed forsvinder den sidste mulighed for YouTube-musik på Discord

For ganske få år siden fik Google, der ejer YouTube, lukket for musik-botten Groovy, og nu er turen så kommet til den anden store musik-bot til Discord, nemlig Rythm – muligvis den mest populære bot på dette netværk.

Google har sendt et krav til folkene bag Rythm og forlangt, at de stopper, og det krav er blevet accepteret, og d. 15. september er det så slut med at kunne høre YouTube musik, når du er på Discord.

Det skriver The Verge, og de kan også fortælle, at Rythm er installeret på over 20 millioner Discord-servere, har mere end 560 millioner brugere gennem Discord, og at 30 millioner aktivt bruger den tjeneste hver eneste måned.

Folkene bag Rythm fortæller dog også, at de allerede arbejder på et nyt projekt, der skal sikre musik til brugeren af Discord, men indtil videre er de dog ikke klar til at tale om det.

Mens brugerne af Discord måske har følt, at musik-botterne har været en integreret del af tjenesten, så har det i virkeligheden været tredjepartssoftware, hvilket har sikret Discort fra at ryge ud i retsopgør omkring musikrettigheder og afgifter, og med de store musik-botter væk er det meget muligt, at Google nu vender deres blik mod de mindre tjenester, de føler krænker deres rettigheder.

The Verge kan også fortælle, at YouTube og Discord har arbejdet på et alternativ, nemlig en mulighed for, at Discord-brugere kan lave et YouTube watch-party, som dog endnu ikke er officielt lanceret.

LÆS OGSÅ: Personlige anbefalinger til playlisten

ANNONCE