Nyhed

The William Blakes annoncerer nyt album og koncerter – hør single

GAFFA.dk – alt om musik

Anden single fra det kommende album er ude i dag

The William Blakes har netop annonceret, at deres kommende album lander den 22. oktober. Med offentliggørelsen følger også albummets anden single, ”Walk Alone”, der lander i dag. Som om det ikke var nok gode nyheder fra det produktive indiepopband, annoncerer de også to fastelavnskoncerter til februar næste år, på Train i Aarhus 25. februar og Amager Bio 27. februar.

Det kommende album får titlen Islands of Violence og beskrives som et mix af afro-funk, punk og indie. Det meste af pladen er optaget live i studiet og er inspireret af 70’er-albums med kunstnere som Iggy Pop, Talking Heads og David Bowie.


Islands of Violence er et nervøst groove, en usikker hånd på rattet, soundtracket til en ustabil tid. På det nye album udforsker bandet en mere funky og støvet lyd end tidligere. Den nye single "Walk Alone" er en sfærisk, men kompakt udforskning af ensomhed, opdagelsesrejser, stier i mørket og en vilje til at holde fast og fortsætte, selv når ingen andre følger med.” Således er det kommende album og den nye single beskrevet i en pressemeddelelse.  

The William Blakes alias Kristian Leth (sang, diverse instrumenter), tvillingerne Frederik og Fridolin Nordsø og Bo Rande (kor og diverse instrumenter) udgav i årene 2008-2014 stort set et album om året, holdt så fem års pause fra det fælles projekt og vendte i 2019 tilbage med albummet 1991, der året efter blev fulgt af Europa.

Sideløbende har Kristian Leth udgivet soloplader, skrevet musik til film og tv-serier og arbejdet som forfatter og radio- og podcast-vært, Bo Rande er medlem af Blue Foundation, og Frederik og Fridolin Nordsø har skrevet og indspillet med en lang række danske navne, blandt andre Christopher, Drew Sycamore og Liberty. I 2020 var brødrene de to mest spillede danske musikere i radio og tv.


Hør den nye single ”Walk Alone” herunder:

LÆS OGSÅ: Dans og lær om Europas opløsning


ANNONCE