Nyhed

When Saints Go Machine løfter sløret for turné – og varsler ny musik i 2022

GAFFA.dk – alt om musik

I starten af det nye år drager den elektroniske trio på turné, hvor de tager ny musik med

Medlemmerne fra When Saints Go Machine er efterhånden meget erfarne på den danske musikscene, og nu bliver de snart at finde på de danske spillesteder igen. Efter udsolgte koncerter under sidste tour – godt nok med restriktioner, men alligevel – har de netop annonceret, at de til februar 2022 endnu engang drager på forårsturné. Som om det ikke var en god nok nyhed i sig selv, så tager de også ny musik på denne tour.

Bandet spillede en række udsolgte koncerter tilbage i maj måned, der efter flere udskydelser på grund af corona endelig kunne finde sted. Nogle lidt anderledes koncerter, med siddende publikum og god plads. Det tog dog ikke modet fra When Saints Go Machine, tværtimod:


"Vi havde en fantastisk tour under corona med restriktioner, men nu glæder vi os rigtig meget til, at vi igen kan spille koncerter for stående publikum på forårstouren. Vi arbejder pt. på højtryk med nyt materiale og glæder os til at præsentere det for jer næste år,” fortæller bandet i en pressemeddelelse.

Det er hele 12 år siden, at When Saints Go Machine udgav deres debutalbum Ten Makes a Face (2009), og siden er gruppen blevet en trio, efter Simon Muschinsky gik ud af bandet i 2019. Efterfølgeren, det anmelderroste Konkylie (2011) der virkelig satte en streg under hvad denne eksperimenterende elektropopgruppe kan. Herefter fulgte Infinity Pool  (2013), So Deep (2019), og sidst nye er Emotional fra i år 2021.

Gruppen beskriver selv sidste udsendte album, Emotional, som deres mest udadvendte til dato oven på de to mere eksperimenterende udgivelser, albummet So Deep (2019) og ep'en It's a Mad Love (2018), der begge vandt GAFFA-Prisen i kategorien Årets Elektroniske Udgivelse.


Under forårsturnéen i år gav GAFFAs anmelder gruppens optræden på Posten i Odense fem stjerner og skrev blandt andet:

”Bassen brummer, stroboskoplamperne flimrer og en ensom konfettiflage daler ned fra loftet som et dårligt timet hvidt bøgeblad. Lyden fra denne live-udgave af “Parix” lader vitterligt lyden rikochettere over borde, stole, halvfyldte ølkrus og dansende stearinlys. Nikolaj Vonsilds enestående stemme lader til at flimre med den voldsomme lyd, der fylder Posten, og lyden har altså vækket glemte minder om festlige tider med kridhvid konfetti.”

LÆS OGSÅ: GAFFA Pris-vindere When Saints Go Machine: "Vi har aldrig været så produktive som nu"


Se herunder datoer og spillesteder til forårets turné. Billetsalget starter i morgen kl 10.00, og billetter kan købes lige her.

25. februar – VoxHall, Aarhus

26. februar – Studenterhuset, Aalborg


3. marts – Posten, Odense

4. marts – Vega, København

5. marts – Gimle, Roskilde


Varm op til When Saints Go Machine med deres hit "Parix" herunder:

 

ANNONCE