Nyhed

Roskilde Festival er klar med det fulde program – og spilleplan

GAFFA.dk – alt om musik

I år bliver Roskilde Festival afholdt for 50. gang, og det betyder mere musik og flere scener end nogensinde før. Se de 68 nye navne på plakaten nederst i artiklen.

I dag har Roskilde Festival offentliggjort yderligere 68 navne til plakaten og derved det fulde program for dette års festival. Et program, der byder på mere end 290 artister inden for musik, kunst og aktivisme. Blandt dagens offentliggørelse finder man den fremadstormende rapper Baby Keem fra Las Vegas samt r&b-stjernen H.E.R, der har imponeret med kæmpe hits som “Could've Been" (feat. Daniel Caesar) og “Best Part" (feat. Bryson Tiller). Programmet byder også på den brasilianske superstjerne Anitta, der senest har toppet Billboards internationale hitliste med nummeret “Envolver”.

Om programmet udtaler Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén:


”Vi fortsætter vores skarpe fokus på de nye, spændende stjerner. Det er vigtigt for os, at vores program spænder bredt på flere punkter – også geografisk. Med et navn som Anitta ser vi nu, at de nye stjerner fra eksempelvis Latinamerika også kan begå sig på de største scener i Europa.”

Warm up-perioden begynder søndag kl. 14 med Reveal Party på Rising-scenen og slutter tirsdag kl. 23.45 med Soft As Snow på Countdown-scenen.

Det er tidligere offentliggjort, at Drew Sycamore åbner Orange Scene onsdag kl. 18, og af spilleplanen fremgår det, at Post Malone spiller på Orange Scene onsdag kl. 22.30, hvor Megan Thee Stallion og Dua Lipa om torsdagen, henholdvis kl. 19.30 og kl. 22, ligeledes indtager den ikoniske scene. Torsdagsprogrammet byder yderligere på danske hitmagere, når Tobias Rahim og Artigeardit leverer en fest på Arena-scenen. Rahim går på allerede kl. 14, hvorimod Artigeardit sørger for at slukke og lukke kl. 02. 


Saveus er i år rykket fra Orange Scene, som de åbnede i 2018, til Arena, hvor de kan opleves kl. 18.30 om fredagen. På fredagsprogrammet finder man også Thomas Helmig på Orange Scene kl. 19.30, Tyler, The Creator, der som forventeligt optræder på Orange Scene kl. 22, mens The Smile spiller på Arena kl. 20.30, H.E.R, der kan opleves kl. 23.45 på Arena-scenen, mens Jada holder en nattefest på Orange Scene kl. 01. 

På Roskildes sidste dag lørdag finder man St. Vincent på Orange kl. 17 – hendes første show på Orange – mens The Strokes spiller på Orange Scene kl. 23 som festivalens sidste hovednavn her, mens der er nattefester med blandt andre Tessa, der lukker Arena-scenen kl. 01.

Blandt dagens offentliggørelse finder man yderligere 26 navne, der slutter sig til vækstlagsprogrammet, hvor man på festivalens to scener Countdown og Rising kan opleve hele 45 artister fra det musikalske vækstlag i Danmark og Norden. 


LÆS OGSÅ: Roskilde Festival klar med programmet for kunst og aktivisme

Hertil præsenterer Roskilde Festival to nye scener, Mantra og Platform, hvor den centralt placerede scnene Mantra byder på musikalske oplevelser fra onsdag, og hybridscenen Platform bevæger sig i grænselandet mellem kunst og musik. Sidstnævnte scene er skabt i samarbejde med designvirksomheden NLÉ Works og den internationalt anerkendte tyske kunstner Tino Sehgal. Dette års festival byder således på hele 13 scener, hvilket er det højeste antal i Roskilde Festivals historie.

Roskilde Festival er udsolgt i alle kategorier, men er du en af de heldige, der har fået en billet i hus, så kan du se de 68 nye tilføjelser nedenfor. Du kan også se festivalens fulde program her.


Roskilde Festivals 68 nye tilføjelser:

Anitta (BR)

Baby Keem (US) 


Biffy Clyro (UK) 

CHVRCHES (UK) 

H.E.R. (US)


Jerry Cantrell (US)

Amina & Sosa & FVN (DK)

Anna B Savage (UK)


BbyMutha (US)

Canzoniere Grecanico Salentino (IT) 

CMAT (IE)


Daniel Romano's Outfit (CA)

Etuk Ubong & The Etuk Philosophy (NG) 

Evritiki Zygia (GR)


Good Morning (AU)

Hannah Jadagu (US)

HVAD (DK)


Imarhan (DZ)

JammJam feat. Dirty Loops & Mateus Asato & Rune Rask and Friends (INT)

Klein (UK)


Lakha Khan’s Morning Ragas (IN)

Liliane Chlela (LB)

L'Rain (US)


Marina Sena (BR)

Moscow Death Brigade (RU)

N.E.Girl & Peachlyfe & Sugar (DK/UK)


Owenn (US)

Resident DJ: Manami (JP)

Resident DJ: Sicaria Sound (UK)


Resident DJ: Smokey (DK)

Resident DJ: Tash LC (UK)

Rolo Tomassi (UK)


Sangre Nueva (INT)

Shygirl (UK)

Surfbort (US)


They Hate Change (US) 

Todrick Hall (US)

UNiiQU3 (US)


 

Countdown & Rising:

Atusji (DK)


BATHSHEBA (DK)

Blæst (DK)

Daufødt (NO)


eee gee (DK)

Gabestok (DK)

IB101 (DK)


JEURU (US)

Joe & The Shitboys (FO)

Korter í flog (IS)


Lamin (DK)

Linn (DK)

Lucky Lo (DK)


Mina Okabe (DK)

Musti (NO)

PIND (DK)


Resident DJ: Amanda Baun (DK)

Resident DJ: Prom Night (DK)

Resident DJ: Tjiquita (DK)


Roseelu (DK)

Senso (DK)

Smag på dig selv (DK)


Soft As Snow (NO)

Varnrable (NO)

Víík (INT)


Yakuza (DK)



ANNONCE