Nyhed

Sebastian skriver rørende hyldestsang til Ukraine

GAFFA.dk - Alt om musik

Den folkekære sangskriver Sebastian har netop offentliggjort hyldestsangen “Mariupol” til Ukraine.

Krigen i Ukraine har nu stået på i mere end to en halv måned uden foreløbige tydelige tegn på aftagen. Musikere og kunstnere samt resten af den vestlige verden har fordømt og sanktioneret Putin og udvist sympati med ukrainerne og sendt nødhjælp og våben, og nu har vores egen Sebastian givet sit bidrag til fredshåbet i form af sangen "Mariupol". En sang opkaldt efter den ukrainske by, der har oplevet nogle af de voldsomste angreb fra Rusland, og som Rusland, bortset fra et stålværk, nu helt har indtaget. Hør sangen nedenfor.

Videoen indeholder vokal og guitar fra sangeren selv, akkompagneret af tekst og billeder fra krigen. Sebastian virker selv berørt af begivenhederne og har en let rysten i stemmen på linjer som “byen er ramt og man fortæller / børnene leger ej mer”. 


Den særdeles erfarne sangskriver pladedebuterede i 1971 og har siden da spillet mere end 1000 koncerter, har solgt over to millioner plader af sine 36 album, senest sidste års Tidløs erindring og har skrevet en lang række musicals, blandt andet Ronja Røverdatter, Cyrano og Aladdin. Derudover har han modtaget særdeles fin hæder som blandt andet IFPI’s Ærespris til DMA, og i 2006 kom hans plade Stjerne til støv med på Kulturkanonen.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Se Bono og The Edge optræde i beskyttelsesrum i Kyiv


ANNONCE