Nyhed

Aviciis mor taler om tabet – fire år senere

GAFFA.dk - alt om musik

Den verdensberømte producer, sangskriver og dj, Tim Bergling, også kendt som Avicii, valgte på tragisk vis at tage sit eget liv i 2018. Bergling led af psykisk sygdom. Nu fortæller hans mor om savnet.

Avicii fik sit internationale gennembrud i 2011 med sangen “Levels” og begyndte derefter at arbejde med store navne som Madonna og Robbie Williams. I 2016 stoppede Avicii med at turnere efter en række hospitalsindlæggelser, som var forbundet med højt alkoholforbrug.

Efter Aviciis død i 2018 gik familien ud med et åbent brev om, at Tim Bergling bare ønskede fred efter mange års ekstrem stress. Familien beskrev også, at sønnen var følsom og ikke brød sig om rampelyset, og at Avicii derfor ikke var egnet til at være en del af den pengemaskine, som han befandt sig i.

Familien har siden oprettet Tim Bergling Foundation, som har til formål at støtte mennesker og organisationer, der arbejder med psykisk sygdom og selvmordsforebyggelse.

I et interview med Aftonbladet fortæller skuespiller Anki Lidén, som i dag fylder 75 år og er mor til Tim Bergling, at hun nu fire år senere i sit sorgarbejde stadig ikke kan lytte til musikken.

– Hvis jeg ikke er parat til at høre det, når det for eksempel bliver spillet i radioen, er det ligesom at få et slag i maven. Det er utroligt tungt. Til gengæld har han fået en meget stor påskønnelse efter sin død, hvilket føles godt. Tim levede et kort liv, men fik virkelig gjort det, han drømte om. 

Har du eller nogen du kender selvmordstanker, kan du chatte med eller ringe til Livslinien. Chatrådgivning er tilgængelig mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag og søndag kl. 13-17. Livslinien kan kontaktes via telefon på nummeret 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05.

LÆS OGSÅ: Aviciis far vil have større fokus på nye kunstneres mentale sundhed

ANNONCE