Nyhed

Julian Lennon sang "Imagine" for første gang – til støtte for Ukraine

GAFFA.dk – alt om musik

Fremførte sangen for første gang under donorkonferencen Stand Up For Ukraine

Under donorkonferencen Stand Up For Ukraine, som fandt sted i weekenden, blev der indsamlet i alt 10,1 milliarder euro for at hjælpe krigsflygtninge fra Ukraine. Den blev arrangeret af Europa-Kommissionen og Canadas regering i samarbejde med den internationale organisation Global Citizen. Alle var inviteret til at bidrage, fra regeringer og private virksomheder til private, ifølge SVT Nyheter.

Under konferencen, der blev livestreamet, talte og spillede en række kunstnere. Herunder Bruce Springsteen, Kacey Musgraves, Bono og The Edge, Celine Dion, Garth Brooks, Fall Out Boy, Jonas Brothers, Luis Fonsi, Leon Bridges, Sharon og Ozzy Osbourne og John Lennons søn Julian Lennon, ifølge Rolling Stone. I en udtalelse på sociale medier fortæller Julian Lennon om, hvorfor han til sidst valgte at fremføre sin fars sang, noget han ikke havde lyst til før:

"Krigen i Ukraine er en ufattelig tragedie... Som person og som kunstner følte jeg mig tvunget til at reagere på den klareste måde, jeg kunne. Så i dag fremførte jeg for første gang nogensinde min fars sang 'Imagine' offentligt. Hvorfor nu, efter alle disse år? Jeg har altid sagt, at den eneste gang, jeg nogensinde ville overveje at synge 'Imagine', ville være, hvis det var 'Jordens undergang'...

Men også fordi hans tekst afspejler vores kollektive ønske om fred rundt omkring i verden. For i denne sang bliver vi transporteret til et sted, hvor kærlighed og samhørighed bliver vores virkelighed, om end kun for et kort øjeblik... Sangen reflekterer lyset for enden af ​​tunnelen, alt hvad vi håber på...

Som et resultat af den igangværende morderiske vold, millioner af uskyldige familier er blevet tvunget til at forlade deres hjem for at søge asyl andre steder. Jeg opfordrer verdensledere og alle, der tror på betydningen af '​​Imagine', til at stå op for flygtninge overalt! Vær venlig at tale for dem og donere fra hjertet."

Artiklen fortsætter under opslaget

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Julian Lennon (@julespicturepalace)

Se hele Julian Lennons optræden her:

Bono og The Edge spillede U2's Walk On i en ny version

En anden bemærkelsesværdig begivenhed fra donorkonferencen var, da Bono og The Edge fremførte en akustisk version af U2-sangen "Walk On", med en ny tekst inspireret af det ukrainske folks kamp.

"De modige folk i Ukraine kæmper for deres frihed og for vores og står over for ubeskrivelig vold og en uretfærdig invasion. Verdens ledere skal rejse sig og stå sammen med ukrainere nu... Dem, der kæmper, og dem, der er flygtet... Og stå sammen med flygtninge overalt, der er blevet tvunget til at flygte fra deres hjem og lande," sagde duoen under konferencen ifølge Rolling Stone.

Bruce Springsteen talte også i en videobesked: "Flygtninge i Ukraine og rundt omkring i verden har brug for vores hjælp nu. Slut dig til os på E Street og Global Citizen, når vi står op for Ukraine, og står op for dem, der er fordrevet globalt, for alle fortjener sikre og humane levevilkår."

LÆS OGSÅ: Pink Floyd udgiver ny sang – til støtte for Ukraine

Hele konferencen kan ses her:

ANNONCE