Nyhed

Lykke Li annoncerer nyt album og giver efterårskoncert i Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Sidste år kunne Lykke Li fejre 10 års jubilæet for sit gennembrud Wounded Rhymes, nu i 2022 byder sangerinden på både det nye album EYEYE og en efterårsturné, hvor hun blandt andet runder forbi Store Vega i København.

Med undtagelse af sidste års jubilæumsudgivelse af Wounded Rhymes er det alligevel godt fire år siden, man sidst så et fuldt projekt fra hende. Ikke nok med det var hendes sidste album so sad so sexy også svært uinteressant ifølge GAFFA’s anmelder.

Ud over nogle få singler, og et hav af remixes af sange fra hendes sidste album, har man ikke hørt meget fra den svenske sanger, men her i foråret 2022 er hun endelig tilbage. Med sidste måneds udgivelse af den følelsesladede single ”No Hotel” annoncerede hun, at sangen var førstesingle fra hendes kommende album EYEYE, der lander den 20. maj.


Nu godt en måned senere får vi single nummer to ”Highway to Your Heart”, der følger den tematiske ømhed som første single, men viger væk fra det upolerede og akustiske, som ”No Hotel” består af. I stedet får vi et velproduceret lydbillede, med flere lag af hendes stemme lagt fint over hinanden, et vælg af synthesizere, der både bløder op i og skærer igennem lydbilledet og et ensomt klaver, der ekkoer afsted i baggrunden.

EYEYE er ikke bare et album, men i stedet et visuelt album, lavet i samarbejde med instruktøren Theo Lindquist. Den visuelle side til den seneste single kan ses over denne artikel. I den ser vi et minut langt loop, der portrætterer en mand, der febrilsk forsøger at redde en kvinde efter en bilulykke. Dette er blot en del af den fulde historie, som EYEYE, kommer til at fortælle.

Ikke nok med alt dette tager Lykke Li på tour med EYEYE, hvor hun blandt andet indtager Københavns Store Vega den 19. oktober. Billetsalget starter fredag den 29. april klokken 10:00, via Vega, Luger og Ticketmaster.


LÆS OGSÅ: Lea Kampmann leverer atmosfærisk dreampop på debutalbummet.

Varm op med Lykke Lis nye single "Highway to Your Heart":


ANNONCE