Nyhed

VIDEO: Ed Sheeran og Lil Baby ser tilbage på Kyivs gader og stræder

GAFFA.dk - alt om musik

Ed Sheeran har netop udgivet en ny version af “2step” i samarbejde med Lil Baby med dertilhørende musikvideo. De næste 12 måneder vil videoens indtjeninger fra YouTube-streams blive doneret til DEC’s Ukraine Humanitarian Appeal. Se videoen nederst i artiklen.

Ed Sheeran trasker hvileløst rundt i Kyiv, uvidende om russernes snarlige ankomst. Gaderne emmer af liv, og menneskerne omkring sangeren samledes på gaden til at danse i takt til musikken med Sheeran. Endnu flere er samlet omkring Lil Baby, som befinder sig i en foranderlig setting, skiftende fra store lejlighedskomplekser til altoverskyggende mørke – kun oplyst af fuldmånens skær.

Musikvideoen viser glimt af Kyiv, inden krigen udbrød. De trafikerede veje og befærdede stræder stiller skarpt på en svunden tid i byen. Sheeran reflekterer tilbage på sit besøg i landet.


“Jeg filmede videoen til 2step i Kyiv i Ukraine, inden de frygtelige, brutale hændelser begyndte at finde sted. Det var mit første besøg i landet, og jeg følte mig yderst velkommen under mit besøg. Alle, lige fra produktionsholdet til de mange mennesker, jeg mødte, når jeg havde fri. Ukraine er et stolt og ukueligt land, og jeg er taknemmelig for at have haft chancen for at filme min video der. Jeg står i solidaritet med Ukraine og vil derfor donere alle mine indtjeninger fra videoens YouTube-streams til DEC’s Ukraine Humanitarian Appeal.”

“At se den giver en form for normalitets- og glædesfølelse”

Det ukrainske produktionsselskab bag videoen, Radioaktivefilm, tilføjer: “Denne video minder os helt klart om de bedste tider; det var den sidste video, vi filmede, før vores verden faldt fra hinanden. At se den giver en form for normalitets- og glædesfølelse, og vi håber, at I vil nyde denne video, lige så meget som vi gør lige nu.”


Ed Sheeran spiller fire sensommeraftener i træk i Øresundsparken fra den 3. til og med den 6. august. Alle koncerter er udsolgt.

Sheeran optrådte i sidste måned ved ITV’s Concert for Ukraine samt en håndfuld underplay-koncerter (koncerter, som finder sted på et langt mindre spillested, end artisten er vant til). De fandt sted i London på Electric Ballroom/Alexandra Palace Theatre og i Brighton på Concorde 2. I morgen starter artistens ‘+ - = ÷ x’-stadionturné (udtales The Mathematics Tour) i Dublin.


ANNONCE