Nyhed

VIDEOPREMIERE: Inderlig Ginne Marker får gåsehuden frem

GAFFA.dk - Alt om musik

Det nordjyske singer-songwritertalent Ginne Marker varmer op til sin kommende turné med en stærk musikvideo til nummeret "Correlation"

Siden sin femstjernede debut For Seasons to Come i 2019 er Ginne Marker blevet kaldt "nutidens guitargud", har hentet to Carl-priser for Årets Talent og Årets Jazzkomponist, har givet udsolgte og anmelderroste koncerter og fået en seksstjernet anmeldelse af toeren Ulteria. Hendes charmerende miks af folk-rock, pop og vokal-jazz fik vores anmelder til at sammenligne hende med giganter som Rickie Lee Jones og Melody Gardot. Nu har hun premiere på en stærk og velproduceret musikvideo til Ulteria-pladens mest nøgne og følelsesladede nummer, "Correlation". Se videoen nedenfor.

Pladen og nummeret er vokset ud af pandemi-nedlukningen og andre personlige nederlag, den efterfølgende fugl-føniks genopstandelse og den styrke det medførte. En pressemeddelelse fortæller om videoen:


”Meget passende er det netop den sang, der er mest rå og ind til kernen af, hvad albummet udforsker – et univers fuld af uvished og styrke, forandringer og at forstå balancen i, at når noget er brændt ned, er der andet der vil vokse ud af asken. Correlation foregår dér i asken og bliver sat i bevægelse gennem eksplorativ, moderne dans.”

Videoen er, ligesom nummeret, relativt simpel og veksler mellem henholdsvis Marker selv, der sidder alene med sin guitar i en art dansesal og den Reumert-nominerede danser Stine Thue, der personificerer og udtrykker musikken fysisk med moderne danseudtryk. Videoen er stærk i sin enkelthed og matcher både musik og lyrik perfekt, når Marker synger ”crushed and all stripped down”.

Albummet Ulteria kan opleves live i sin fulde længde når Ginne Marker til maj starter sin tour på Spot Festivalen, samt andre steder i landet. Billetter kan købes lige her.


LÆS OGSÅ: Talentets andet album er mesterligt

ANNONCE