Nyhed

Annette Heick: P4 fravælger kvindelige kunstnere

Der bliver ikke spillet nok musik af kvindelige kunstnere på P4 ifølge Heick

De senere år er der kommet øget fokus på kønsbalancen - eller manglen på samme - i musikbranchen. Og debatten er langt fra forbi. Tidligere på ugen lagde sangeren Annette Heick en video op på sin Instagram-profil, hvor hun kritiserer, at der fortsat ikke er ligevægt i det musikalske landskab – i hvert fald ikke på DR’s radiokanal P4.

I sin video anerkender Heick indledningsvist, at DR har fået mere fokus på kvinder i den danske musikbranche - men tilføjer, at hun alligevel vil udfordre dem. Sangerens hovedargument er nemlig, at der ikke bliver spillet nok kvindelige kunstnere på trods af, at der er et kvindeligt overtal blandt P4’s lyttere.

I videoen gennemgår hun samme uges playliste, der viser, hvilke sange P4 har spillet - for påpege, hvor mange kvindelige artister i alderen 45-60 år, der er blevet spillet. Efter udelukkende at have læst mandlige kunstnere op konkluderer hun således:


”Når jeg kigger på kvindesiden, så er der ikke nogen. Ikke en eneste i alderen 45-60 år. Det synes jeg faktisk er lidt vildt, når man tænker på, at den gennemsnitlige P4-lytter er en kvinde på 52 år”.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse slår fast: der er udbredt sexisme i den danske musikbranche

Som en 50-årig kvinde finder Heick det vigtigt at kunne lytte til og spejle sig i tekstuniverser, der er repræsentative for hendes egen aldersgruppe, men finder det besværligt, fordi kanalen netop fravælger de kvindelige kunstneres musik.


I det opslag, der ledsager videoen, har Heick tagget en række markante danske, kvindelige artister som Pernille Rosendahl, Sharin Foo og Alberte Winding - efterfulgt af teksten ”del gerne dette opråb”.

Nedenfor har flere af de taggede kunstnere kommenteret videoen. Herunder Rosendal. som skriver:

”Det er så vigtig en pointe, Annette. Det er tæt på umuligt at få sin musik i radioen, når man er kvinde over 35. Jeg må tilstå, at jeg er begyndt med at slukke min radio, hvilket er superærgeligt”.


Tilbage i marts i år fik sexismedebatten nyt brændstof med offentliggørelsen af undersøgelsen ”Hvorfor er der så få kvinder i musikken”, som blev udført af musikorganisationerne Koda, Dansk Live, JazzDanmark, Snyk, ROSA og Tempi.

Undersøgelsens hovedkonklusion lød:”Der er en udbredt sexisme i den danske musikbranche, og derfor møder kvinder markant flere arbejds- og karrieremæssige barrierer sammenlignet med mænd”.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Annette Heick 🎶 (@annetteheick)


ANNONCE