Nyhed

Berømt Foo Fighters-guitar kommer på auktion

Auktionshus forventer stor interesse omkring en helt særlig seksstrenget

Der er tale om den guitar, rockmusikeren Dave Grohl spiller på i Foo Fighters video til sangen ”Monkey Wrench”. Guitaren vil blive sat på auktion den 7. september ved Gardiner Houlgate i Corsham, Wiltshire i England. Man forventer, at den vil kunne indbringe op mod 30.000 pund. Det er mere end 260.000 kroner.

Den hvide Gretsch White Falcon-guitar blev anvendt under Foo Fighters’ store gennembrud omkring albummet The Colour and the Shape i 1997, og guitaren tilhørte oprindeligt den Grammy-vindende musiker Pat Smear.


”Det er en meget interessant guitar, da det er en af de få, der er ejet af Foo Fighters – formodentlig the største rockband på nuværende tidspunkt - som nogensinde vil komme på auktion”, udtaler en talsmand for auktionshuset ifølge NME og tilføjer:

”Jeg forventer at se interesse fra hele verden. Det faktum, at den er så fremtrædende i bandets ikoniske ”Monkey Wrench”-musikvideo, gør den meget attraktiv til samlere og fans”.

LÆS OGSÅ: Se Taylor Hawkins hyldestkoncerten på dansk tv

Singlen ”Monkey Wrench” var den første, hvor den nu afdøde trommeslager Taylor Hawkins medvirkede som gæst.


Trommeslageren, som døde uventet i en alder af blot 50 år tilbage i marts, bliver hyldet af sine gamle bandmakkere i Foo Fighters  ved to specielle begivenheder, The Taylor Hawkins Tribute Concerts, i henholdsvis London og Los Angeles i næste måned.

Udover guitaren kan man til auktionen byde på et polaroidbillede af skuespiller Drew Barrymore, der spiller på guitaren. Billedet er taget af Pat Smear.

 


ANNONCE