Nyhed

FOTOUDSTILLING: Allan Olsen glimter i mørket

Udstillingen Lydbilleder fra en by tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Steen Tronsgaard kørte hele vejen til Frederikshavn for at tage billedet af Allan Olsen til GAFFAs forside i september 1990. Og her lyser sangerens hvide skjorte nærmest i mørket.

- Han har for alvor fået fat i den der, synes vi. Det er også det, som billedet afspejler. Han har selv valgt at tage solbrillen på. Der rykker han, Allan Olsen. Den gode gamle. Så det er egentlig det stjernedrys, der er over billedet, siger fotografen i dag.

Han husker, at Olsen var i gang med at indspille en video til en sang på albummet Gajo, der kom ud samme år som magasinet. I den forbindelse snakkede GAFFA med ham i et interview om det nye album, der var mere rytmisk end debutpladen.


- Vi vælger at sætte hans guitar på, for han er jo troubadouren. Det er jo det danske svar på Van Morrison. Jeg tror også, at han har været i Irland på det tidspunkt. Det er der, han har fået det irske pust.

Videoen blev filmet i Nordjylland, hvor både fotografen og sangeren er vokset op. Det jokede Tronsgaard lidt med på settet, da han kom med en kæmpe lyssætning for at fange en nærmest amerikansk stemning på billedet med det varme lys.

GAFFA har fulgt Allan Olsens karriere siden begyndelsen, og du kan finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.


Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Kultursalonerne på Gisselfeld Kloster - en minimalistisk pendant til Heartland Festival

ANNONCE