Nyhed

FOTOUDSTILLING: Da Danmarks lykkeligste band rockede mod atomkraft

Udstillingen Lydbilleder fra en by tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Siden 1980’erne har de garvede herrer fra TV-2 sørget for at begave det danske musiklandskab med hits som ”Bag duggede ruder”, ”Alt hvad hun ville var at danse” og ”De første kærester på månen”.

I over fire årtier har bandkonstellationen i TV-2 bestået af Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas). Sammen har de udgivet hele 19 album og godt og vel 200 sange.

Derudover har de leveret et utal af koncerter rundt omkring i Danmark, og helt tilbage i deres karrieres spæde start besøgte Aarhus-bandet arrangementet Rock mod Atomkraft, som fandt sted i deres hjemby.


Fotografen bag billedet, Michael Bo Rasmussen, har taget os tilbage til 1984, hvor billedet blev taget:

- Fotoet er fra sommeren 1984, hvor arrangementet Rock mod Atomkraft fandt sted ved Moesgaard Strand nær Århus. Udover TV-2 optrådte Kim Larsen, Stig Møller og Peter Ingemann, Mikael Wiehe, Sneakers, Ar-Folk og Doraz, fortæller Rasmussen og fortsætter:

- Den unge Steffen Brandts energi ved koncerten symboliserer meget godt den energi, som drev græsrodsbevægelsen Organisationen til Oplysning om Atomkraft. Med den smilede sol som symbol arbejdede organisationen for at undgå atomkraft i Danmark, fremme vedvarende energi og forbedre miljøet. Emner, som var meget store på den tid.


Fotografen kommenterer yderligere, at arrangementet dengang var en stor succes:

- Selv om koncerten var arrangeret af amatører og frivillige, eller måske netop derfor, husker jeg den som en kæmpe succes, og koncertpladsen ved Moesgaard Strand var pakket med publikum.

GAFFA har fulgt TV-2 helt fra begyndelsen, og hvis du har lyst til at læse mere om Danmarks lykkeligste band, kan du finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.


Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Rigtige personer gider ikke høre mere vrøvl – TV-2 holder stadig

ANNONCE