Nyhed

FOTOUDSTILLING: Thomas Helmig på blomstertrone

Udstillingen Lydbilleder fra en by tager dig helt tæt på Aarhus’ musikere

Thomas Helmig, har været på forsiden af GAFFA-magasinet flere gange - blandt andet i november 2001.

Forsiden kom i hus i anledning af, at Helmig samme år netop havde udgivet pladen IsItYouIsItMe – et musikalsk udspil, der modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder:

”Bortset fra lidt krukket Prince-nostalgi og et par udslidte Helmig-sange er det førsteelskeren, som blidt sukker sig gennem en række æggende soulsange, der på Isityouisitme sætter Thomas Helmig i en klasse for sig selv og giver baghjul til samtlige danske popsangere”.


Morten Larsen, som står bag billedet, husker tilbage og fortæller:

- Billedet blev taget på et studie på Nannasgade i København, og det var fra de glade dage, før verden gik af lave. Stolen, som han sidder på, blev lavet specifikt til shootet, men jeg kan slet ikke huske, hvem der fandt på idéen, fortæller Larsen og fortsætter:

- Jeg tror faktisk, det kostede 10.000 kroner at få lavet stolen dengang, så man havde absolut intet imod at bruge kassen på at lave props dengang, slutter Morten Larsen af og griner.


GAFFA har efterhånden fulgt den Thomas Helmig i årtier, og hvis du har lyst til at dykke ned i Helmigs historie, kan du finde flere billeder, interviews og anmeldelser fra GAFFAs arkiv lige her.

Fotoudstillingen finder sted fra den 3. oktober til den 24. oktober på Store Torv i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Den forventelige folkefest indtraf med usvigelig sikkerhed


ANNONCE