Nyhed

TV-2s lydstudie kommer på museum

Museumsgæster kan selv prøve at mixe TV-2s musik

Ragnarock - museet for pop, rock & ungdomskultur - i Roskilde vil udstille TV-2s lydstudie, Have a cigar, fra den 9. september 2022. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Tidligere lå studiet i baghuset bag forsanger Steffen Brandts bolig i Aarhus, men nu er det blevet skilt ad, del for del, og flyttet til Sjælland for at blive en fast del af museets udstilling Jagten på den fede lyd.

TV-2 har ikke anvendt studiet i en årrække, hvorfor Brandt håber, at det kan få et værdigt otium på Ragnarock:

”Det var vemodigt at se et fuldstændig komplet studie stå og samle støv og minde én om, hvor meget musik, der - med de tekniske begrænsninger, der nu var - er kommet ud af det studie," udtaler Brandt i pressemeddelelsen og fortsætter: 

"Derfor var det med en god fornemmelse, at vi så den store mixer blive båret ud til den ventende lastbil. Vi synes, at nye generationer af musikere, musikinteresserede og et almindeligt nysgerrigt publikum skulle have chancen for at se, hvordan rockmusik blev indspillet for ikke så mange år siden”.

Rasmus Rosenørn, museumsinspektør på Ragnarock, er spændt på lydstudiets kommende udstilling og mener, at den vil være med til at fuldende museet:

”Jeg synes, det er en helt formidabel mulighed og gave til Ragnarock, at vi skal udstille det studie. Med ”Have a Cigar” kan vi på én gang komme tæt på den kreative proces hos et band, som har en helt særlig position i dansk pop, og samtidig fortælle en større historie om, hvad et pladestudie er, og hvordan musik bliver til”.

Sidstnævnte er noget gæsterne kan komme helt tæt på. De kan nemlig selv prøve at agere producere og mixe TV-2’s musik via en interaktiv skærm. Derudover kan de opleve Brandt fortælle om musikken, studiet og dets historie.

”Have a cigar” var bandets primære indspilningssted fra 1993 til 2002, hvor de blandt andet har indspillet kendte sange som ”Kys Bruden”, ”Det er samfundets skyld” og ”Der går min klasselærer”.

Den 8. september bliver lydstudiets plads på Ragnarock indviet med en reception, hvorefter den vil åbne for besøgende dagen efter.

LÆS OGSÅ: Steffen Brandt skriver mindeord om Gary Brooker: ”Jeg sidder her med hans brev i hånden”

 

ANNONCE