Nyhed

Green Day aflyser russisk koncert efter invasion af Ukraine

GAFFA.dk – alt om musik

Gruppen skulle have spillet i Moskva 29. maj

Green Day har aflyst deres kommende koncert i den russiske hovedstad Moskva efter Ruslands invasion af Ukraine. Det skriver gruppen i en story på Instagram. Bandet skulle have spillet i byen 29. maj på Spartak Stadion, der har plads til flere end 45.000 personer.

Green Day skriver følgende, her citeret af Pitchfork:


"Med tunge hjerter føler vi os i lyset af de aktuelle begivenheder nødsaget til at aflyse vores koncert i Moskva på Spartak Stadion. Vi er bevidste om, at dette øjeblik handler ikke om stadion-rockshows, det er så meget større end det. Men vi ved også, at rock and roll er for evigt, og vi føler os sikre på, at der vil være en tid og et sted for os at vende tilbage til i fremtiden. Billetter refunderes, hvor de er købt. Pas godt på jer selv."

Green Day er et af de første større internationale navne, der har aflyst en koncert i Rusland efter invasionen den 24. februar. Den russsiske rapper Oxxxymoron har aflyst seks koncerter i hjemlandet i protest mod Ruslands invasion af Ukraine, mens Nadya Tolokonnikova fra punk- og aktivistgruppen Pussy Riot sælger NFT'er til støtte for ukrainske borgerrettighedsgrupper.

Rusland blev forleden boykottet af Eurovision Song Contest, mens der var protester mod den planlagte koncert i Musikhuset Aarhus 25. februar med den russiske operasanger Anna Netrebko, der er kendt som ven af Ruslands præsident Vladimir Putin og som tilhænger af den prorussiske separatistbevægelse i Østukraine. Med en times varsel valgte Netrebko selv at aflyse koncerten, og publikum fik deres penge tilbage. 


Herhjemme kan Green Day opleves i Forum 7. juni, og der er stadig ledige billetter.

LÆS OGSÅ: Russiske kunstnere kritiserer invasionen: "Jeg kan ikke underholde jer, mens russiske missiler falder i Ukraine"

ANNONCE