Nyhed

Hardrock-monolitten Saxon giver to koncerter i Danmark

GAFFA.dk - Alt om musik

Det engelske rockband Saxon giver til oktober to koncerter henholdsvis på Train i Aarhus og i Amager Bio i København.

Siden deres debut i 1979 har britiske Saxon stået i front for den såkaldte ”New Wave of British Heavy Metal”. Ved siden af kæmper som Iron Maiden og Judas Priest fik de i løbet af 80’erne etableret sig som et af Europas mest succesfulde metalbands.

Bandet blev dannet i 1977’ernes Barnsley af forsanger Peter ”Biff” Byford, Paul Qiunn og Graham Oliver på guitar, Steve “Dobby” Dawson på bas og Pete Gill på trommer og hed oprindeligt “Son of a Bitch”. To år efter skiftede de så alligevel navn til Saxon og udsendte deres debutalbum af samme navn. Året efter udgav de deres anden plade ”Wheels of Steel”, der skulle vise sig at blive deres gennembrudsplade og affødte to hits.


Siden da har de været vældig aktive og udgav i 2021 pladen Inspirations med covers af deres største inspirationer, og senest deres 24. studiealbum Carpe Diem tidligere denne måned. De har ligeså turneret de sidste fire årtier og tager altså nu af sted igen, dog ikke med den fulde oprindelige besætning: I dag består bandet af Peter “Biff” Byford (vokal), Paul Quinn og Doug Scarratt (guitarer), Nibbs Carter (bas) og Nigel Glockler (trommer).

Bandet har været stor inspiration for blandt andet Metallicas Lars Ulrich, Slayer, Mötley Crüe, Megadeth med flere og regnes i dag for klassikere.

TRAIN


15. oktober 2022

DKK 275,- (+ gebyr)

Billetsalget starter: fredag d. 25. februar kl. 10.00


Amager Bio

19. oktober 2022

300 kr. i forsalg / 315 kr. i døren


Billetter fra 25. februar kl. 10 

Varm op med den nye single "The Pilgrimage":


 

ANNONCE