Nyhed

Metallica-guitarist udgiver første soloprojekt nogensinde

GAFFA.dk – alt om musik

Portals-ep’en har udgivelsesdato lørdag den 23. april 2022

Mange musikere tager sig et vist tilløb, før de bevæger sig ud på ukendte dybder. For nogle kan dette tage år, og i Kirk Lee Hammetts tilfælde har det taget næsten fire årtier, men hellere sent end aldrig. Metallicas pedalentusiastiske guitarist udgiver nemlig sin første solo-ep Portals til foråret.

Tilblivelsen af denne ep stammer fra et af Hammetts andre passionsprojekter, nemlig den første udstilling af hans horror-kollektion It’s Alive, hvor han lagde musik til udstillingen. Hvad der startede som en tilføjelse i form af et soundtrack til udstillingen, har over tid udviklet sig til Portals.

Som Hammett selv udtaler på Metallicas hjemmeside, skal denne ep i høj grad også forstås som et audiovisuelt projekt, hvor forskellige soundtrack-momenter lader sig udfolde i løbet af de fire instrumentale numre. Centralt for alle fire skæringer er udgangspunktet i og kærligheden til horrorgenren og dens lydmæssige palet.

Hammett står selv for produktionen af Portals, men har hevet flere musikalske kræfter ind, her iblandt Edwin Outwater, der var dirigent på Metallicas 2019-liveoptræden med San Fransiscos symfoniorkester S&M2 og Queens of The Stone Age-trommeslageren Jon Theodore.

Portals er ude 23. april 2022 digitalt, såvel som på cd og vinyl.

Læs også GAFFAs anmeldelse af Metallicas S&M2.

ANNONCE