Nyhed

Prince-inspireret single fra Iris Gold – og premieredato for nyt album 

GAFFA.dk – alt om musik

Iris Gold annoncerer dato for nyt album og udgiver nummeret "Crushed Velvet".

Den dansk/engelske sangerinde Iris Gold udgiver i dag en ny single med titlen “Crushed Velvet”, der er en kærlighedserklæring til den legendariske musiker Prince. Samtidig annoncerer hun, at hendes kommende andet album Girl Pick Up Your Drum, der er produceret af den engelske musiker og producer Dave Stewart (Eurythmics), udkommer den 29. april. 

Lyt til nummeret og se videoen nedenfor.


Iris Golds univers er præget af hendes multikulturelle baggrund og karismatiske lyd, der kan betegnes som "hippie pop". Inspirationen til nummeret “Crushed Velvet” kom fra en unik koncertoplevelse med Prince, hvortil Dave Stewart har udtalt: “Iris og jeg er begge kæmpe Prince-fans, og da hun fortalte mig om den første Prince-koncert hun var til, så spurgte jeg ind til alt vedrørende hendes oplevelse. Det puttede vi så ind i en sang opdelt i to sektioner: sektion A er som en adrenalin rus, og sektion B er et cool Prince-groove.

Hertil udtaler Iris Gold: “Det var en decideret ud-af-kroppen-oplevelse. Jeg var påvirket af hans vokal, hans falset, bevægelser og hans band, som gav en følelse af, at han talte direkte til mig. Jeg havde et kæmpe crush på Prince, ’crushed like velvet’.”

Med singlen “Lover Of My Own” fra oktober 2021 har Iris Gold både høstet national og international anerkendelse. Det har blandt andet resulteret i en række festivalbookinger i både ind- og udland. I Danmark kan hun igen opleves på Spot Festival til maj.


Billetter kan købes lige her.

LÆS OGSÅ: IRIS GOLD-INTERVIEW: Den lange rejse op til Planet Cool


ANNONCE