Nyhed

VIDEO: Sharon Van Etten går fitness-amok til 80'er-glad single

GAFFA.dk - alt om musik

Efter to år er sangeren og sangskriveren nu klar med et nyt soloudspil i form af singlen ”Porta”.

Det sidste originale stykke musik vi hørte med Sharon Van Etten var den slagkraftige pianorock-kollaboration med Angel Olsen, ”Like I Used To” i maj 2021. Lidt under et år senere står hun nu klar med singlen ”Porta”. Her er de storladent halvfjerdser-inspirerede organiske arrangementer udskiftet med iskolde synthesizere, og den bittersøde melankoli er udskiftet med en vis håbefuldhed. 

Dette udtryksskift er dog ikke kun at høre i musikken, men også til at se i musikvideoen, se den ovenfor. Væk er veloursofa, det lange garn og denimjakkesættet, og i stedet er det nu yogamåtte, kort tilbageslikket hår og stramt aerobics-kluns. Det er tæt på en karikatur, hvor meget 80’erne gennemsyrer ”Porta”, og det virker! Om end en tidstypiskhed præger nummeret, så er Van Ettens fantastiske vokal og tekst nummerets tydelige hovedperson og bærende element.


Som tidligere nævnt er der en vis håbefuldhed tilstede i nummeret, hvilket ikke lige frem er Van Ettens kendetegn, hvis bare vi kigger tilbage på sange som ”Seventeen” eller ”The End of the World”. Som hun selv har udtalt, har hendes liv periodisk været præget af depression, og denne sang blev til i en af de perioder som en slags modsvar på tungsindet, hvad der tydeligt eksemplificeres i teksten ”Want to hold head up, don’t want to stay down. I want to live my life”.

Man kan håbe, at dette er tegn på, at vi inden længe får en efterfølger på hendes meget roste 2019-album Remind Me Tomorrow, og er denne single nogen form for indikator, bliver det spændende at se, hvilken retning hun tager det.

Man kan opleve Sharon Van Etten live den 11 juni 2022 på Syd for Solen-festivalen.


LÆS OGSÅ GAFFAs femstjernede anmeldelse af Remind Me Tomorrow.

ANNONCE