Nyhed

Festivalen Syd For Solen er klar med endnu et hovednavn

GAFFA.dk – alt om musik

Mens Liam Gallagher er fredagens hovednavn, bliver The National lørdagens

Den nye københavnske festival Syd For Solen er klar med festivalens andet hovednavn. Det bliver The National, der står øverst på prorammet lørdag. De får følgeskab af blandt andet indiekunstnerne Sharon Van Etten og Anna Calvi samt det danske "nordicana"-håb eee gee. Lørdagsbilletterne går i salg fredag den 19. november kl. 10.00.

Det er ingen hemmelighed, at The National elsker Danmark, og at de danske fans for alvor har taget bandet til sig. I front står sanger Matt Berninger med sin dybe røst og rødvinstunge, rørende tekster. Han udgør sammen med brødrene Bryan og Scott Devendorf og tvillingerne Aaron (der i øvrigt er dansk gift) og Bryce Dessner kvintetten fra Brooklyn. Sammen har de udgivet indie-perler som albummet Alligator (2005) og Boxer (2007), og med Sleep Well Beast (2017) vandt de en Grammy.

Den amerikanske sanger og sangskriver Sharon Van Etten gør The National selskab på lørdagsplakaten, hvor hun leverer indie-elektronisk folkrock, der af GAFFAs anmelder tidligere er blevet sammenlignet med en på toppen-Patti Smith. Engelske Anna Calvi synger blandt andet sange om kønsidentitet, magt og kødelige lyster. Med sin guitar er hun klar til at indtage Søndermarken til sommer. Eee gee er den danske sanger og sangskriver Emma Grankvist. Det er nordisk pop med et nik til americana, indie, folk og country. Det er sange om personlig udvikling og de klassiske coming-of-age dilemmaer, der kan opleves lørdag på Syd For Solen.

Syd For Solen er en ny københavnsk festival, der finder sted den 10., 11. og 12. juni 2022. Der vil være et stort hovednavn både fredag, lørdag og søndag, stærkt bakket op af en række mellemstore og up-coming artister. Fredagens hovednavn er Liam Gallagher, lørdagen er The National, og søndagens hovednavn offentliggøres snart. Festivalen finder sted på Søndermarken på Frederiksberg. Om den nye tilføjelse til programmet siger Nikolaj Thorenfeldt, CEO i Smash!Bang!Pow!, der står bag Syd For Solen:

“Hver dag er helt sin egen på Syd for Solen, og hver dag har et hovednavn og en perlerække af relaterede kunstnere, der bevæger sig inden for samme genre. Lørdag på festivalen vil man virkelig kunne mærke sammenhængen mellem de flotte omgivelser og den stemningsfulde musik. Det bliver stor kunst i historiske rammer på en forhåbentlig fantastisk junidag.”

De første offentliggjorte navne til fredags program tæller ud over Liam Gallagher (UK) også Black Honey (UK), Goat Girl (UK) og Prisma (DK).

Syd For Solen er tre dage med festivalstemning i Søndermarken. Hver dag har sit særpræg med et internationalt hovednavn i front bakket op af et line-up bestående af både etablerede og nyere kunstnere. Derfor er billetsalget også baseret på dagsbilletter.

Billetterne koster 650,- kroner per dag og er i salg. Festivalen vil have plads til op mod 15.000 gæster per dag. Billetter kan købes på billetlugen.dk.

LÆS OGSÅ: Ny, stor musikfestival i København

ANNONCE