Nyhed

Annika Aakjær udgiver ny single – skrevet ud fra en 11-årig piges perspektiv

GAFFA.dk – alt om musik

"Der var Bibelen, og der var Baby-Spice, og så var der mig"

Annika Aakjær har netop udgivet en ny single, "T-shirt", der er en erindringssang skrevet ud fra en 11-årig piges perspektiv. Hør sangen nedenfor.

Annika Aakjær udtaler i en pressemeddelelse: "Jeg har skrevet sangen til min barndomsveninde, som var et par år ældre end mig, jeg så hende komme i puberteten, før jeg selv begyndte, og det var som at se ind i en fremtid, der virkede uendelig svær at navigere i og ikke mindst acceptere. At blive set som et objekt, eller ikke at være smuk nok til at blive det, var spørgsmålet, som jeg aldrig har ønsket svaret på. Der var Bibelen, og der var Baby-Spice, og så var der mig. Trods de tunge tanker bag føler jeg, vi har lavet en easy-breezy tilgængelig sang, som kaster med vibes, jeg ikke har prøvet at kaste med før." 

Sangen er ligesom Aakjærs seneste, succesfulde single "POP" fra 2020, skrevet og produceret i samarbejde med svenske Johan Eckeborn, som er Annikas nærmeste musikalske samarbejdspartner igennem syv år. Pia "Vakle" Christensen står bag sangens kor, og Mads Nilsson har mixet og masterered.  

Nummeret er en forløber for Aakjærs kommende fjerde album, der bliver hendes første siden Lykkens gang fra 2016. Sidste år modtog hun GAFFA-Prisen i kategorien "Årets danske solist". Hun drager på Danmarksturné i dagene 5. maj-17. juni.

Hør "T-shirt" her

LÆS OGSÅ: GAFFA-Pris-vinderen Annika Aakjær: ”Jeg er dér, hvor min verden ikke bliver rokket af et pressemøde”

ANNONCE