Nyhed

Efterklang giver koncerter med Sønderjysk Pigekor

GAFFA.dk – alt om musik

Parterne vil både fremføre nye og ældre sange

Efterklang og Sønderjysk Pigekor offentliggør i dag tre koncerter, hvor de vil spille et repertoire af nyskrevne sange og sange fra begge ensemblers bagkatalog — både sammen og hver for sig.

Efterklang udgav i oktober sidste år deres album sjette Windflowers via det anerkendte pladeselskab City Slang (José Gonzalez, Caribou, Tindersticks med flere). Efter udgivelsen af det anmelderroste album tog bandet på en længere turné i Europa. Da turnéen i november kom gennem Danmark, inviterede Efterklang Sønderjysk Pigekor med på scenen som en overraskelse i Musikhuset i Aarhus, hvilket fik GAFFAs anmelder til at skrive:

Efterklang kan stadig overraske. Jeg har i hvert fald, selvom jeg har oplevet indie-med-mere-bandet live mindst ti gange, ikke set det komme, at der midt i deres koncert i Musikhusets Store Sal pludselig kommer cirka 50 piger og unge kvinder på scenen. (...)  Sønderjysk Pigekor synger lige den i forvejen flotte koncert yderligere op blandt stjernerne, da de under ledelse af Mette Rasmussen lægger smukt flerstemmigt englekor på sangene.”

Tidligere i 2021 spillede Efterklang og Sønderjysk Pigekor en kirke-turné i Sønderjylland, som var udsolgt. Efterklang stammer i øvrigt også fra Sønderjylland, nærmere betegnet Als.

Nu er Efterklang og Sønderjysk Pigekor gået sammen igen. Til februar afholder de en workshop, hvor de vil afprøve nyt materiale på hinanden. Både musik Efterklang, selv har skrevet, og sange, som medlemmer af Sønderjysk Pigekor har skrevet på Efterklangs opfordring. Det munder til april ud i tre koncerter, hvor man måske kan være heldig at høre de nye sange live.

Rasmus Stolberg fra Efterklang fortæller:

"Glæden ved og indsigten i, at alle kan skabe, er noget, som vi i Efterklang føler, er det vigtigste, vi kan videregive til unge mennesker i musikken. Vi vil gerne understøtte, at medlemmerne af koret skriver egne sange og udvikler deres talent. Ikke bare som udøvende, men også som skabende kunstnere."

Efterklang og Sønderjysk Pigekor har et tre-årigt samarbejde, hvor er det ambitionen at løfte samarbejdet ved årlige engagementer og længerevarende målsætninger for både korets og Efterklangs kunstneriske udvikling. I april 2022 kan publikum nyde godt af det styrkede samarbejde, når koret og Efterklang tager på turné til Sønderborg, Lysabild og Flensborg.

Om Sønderjysk Pigekor
Sønderjysk Pigekor blev grundlagt i 1994 og er siden 1997 blevet ledet af chefdirigent Mette Rasmussen. Koret tæller i alt 270 sangere fra tre år til voksne sangere. Koncertkoret bestående af 80 piger 12-20 år har en omfattende koncertvirksomhed og har turneret i mange lande, herunder flere turneer til Canada, USA og Kina. Koret repræsenterer ofte Sønderborg og Sønderjylland ved officielle lejligheder, herunder arrangementer for Kongehuset og Sønderborg Kommune. Repertoiret er klassisk kormusik med afstikkere til det eksperimenterende og genreoverskridende. Det tre-årige samarbejde mellem Efterklang og Sønderysk Pigekor er støttet af Statens Kunstfond.

LÆS OGSÅ: Eventyrlige Efterklang forfiner udtrykket på stærk sekser

Koncerter

21. april kl. 20: Lysabild Kirke. Billetlink
22. april kl. 20: Christianskirken, Sønderborg. Billetlink
23. april kl. 16: Helligåndskirken, Flensborg. Billetlink

Kom i stemning med Efterklang og Sønderjysk Pigekor ved fejringen af 100-året for genforeningen i juni 2020:

ANNONCE