Nyhed

Kun ét EU-land giver visumfri adgang til britiske musikere efter Brexit

GAFFA.dk – alt om musik

Kun i Spanien kan britiske musikere turnere uden visum

Efter Brexit, der blev gennemført 31. januar 2020, er det blevet betydeligt mere besværligt og dyrt for britiske musikere at turnere i EU. Indtil videre har kun ét EU-land, nemlig Spanien, underskrevet en aftale, der gør det visumfrit for britiske musikere at turnere i landet i op til 90 dage, skriver NME.

Forhandlinger mellem den britiske regering om EU-kommissionen om en fælles aftale, der skulle sikre visumfri adgang for britiske musikere til EU, har indtil videre ikke ført til noget resultat, og repræsentanter for den britiske regering og EU-kommissionen beskylder gensidigt hinanden for ansvaret for den manglende aftale.


Over 280.000 briter har skrevet under på en anmodning om, at den britiske regering får gjort noget ved problemet.

Den britiske musikerorganisation The Incorporated Society of Musicians (ISM) har nu anmodet den nytiltrådte Brexit-minister Liz Truss til at indgå en aftale med EU.

"Sektoren bliver nu mødt med masser af bureaukrati, som både er dyrt og tidkrævende. De foreslåede løsninger som eksempelvis bilaterale aftaler med EU-stater har ikke materialiseret sig, bortset fra med Spanien, og der er store problemer med cabotage (transport af passager eller gods mellem forskellige steder inden for et land udført af et firma fra et andet land, red.), tilladelser og involverede havne," udtaler ISMs leder Deborah Annetts til The Independent.


LÆS OGSÅ: Elton John kalder håndteringen af kunsten efter Brexit ”fucking ulækker”

ANNONCE