Nyhed

Morrissey beder Johnny Marr om ikke at nævne ham i interviews

GAFFA.dk – alt om musik

Den gamle The Smiths-sanger er vred på sin tidligere bandkollega

Det var ikke mindst uenigheder mellem sanger Morrissey og guitarist Johnny Marr (midtfor på foto), der fik det engelske band The Smiths til at gå i opløsning tilbage i 1987. Siden har der ikke været den store kontakt eller de varme følelser mellem de to musikere, og i et opslag på sin hjemmeside Morrissey Central beder Morrissey nu den snart albumaktuelle Marr om at lade være med at nævne ham i interviews. 

"Dette er ikke et angreb eller et hysterisk udbrud. Det er et høfligt og mildt fremsagt ønske: Vil du være venlig at stoppe med at nævne mit navn i interviews?" indleder Morrissey og fortsætter:


"Vil du være så venlig i stedet at tale om din egen karriere, dine egen ustoppelige bedrifter og din solomusik? Hvis du kan, vil du så ikke nok lade mig ude af det?"

"Faktum er, at du ikke kender mig. Du ved intet om mit liv, mine intentioner, mine tanker, mine følelser. Alligevel taler du om mig, som om du var min personlige psykiater med ubegrænset adgang til mine instinkter. Vi har ikke kendt hinanden i 35 år – hvilket er meget længe siden. Da vi to mødtes, havde ingen af os succes. Vi hjalp hinanden til at blive det, vi er i dag. Kan vi ikke bare lade det være ved det? Skal du bleve ved med, årti efter årti, at beskylde mig for alt, fra tsunamien på Salomonøerne i 2007 til savlet på din bedstemors kind?"

"Du fandt mig inspirerende nok til at lave musik med mig i seks år. Hvis jeg var sådan, som du påstår, et grimt monster, hvad gjorde det så dig til? Kidnappet? Stum? Lænket? Bortført af skeløjede aliens? Det var DIG, der spillede guitar på 'Golden Lights', ikke mig."


"Ja, vi ved alle, at den britiske presse vil trykke alt, hvad du siger om mig, så længe det er grusomt og ondskabsfuldt. Men du har gjort alt det. Kom videre. Det er, som om du ikke kan flytte på dine ben uden at nævne mig. Vores periode sammen var mange liv siden, og der er strømmet meget blod under broen siden da. Der kommer et tidspunkt, hvor du må tage ansvar for dine egne handlinger og din egen karriere, som jeg ønsker dig et godt helbred til at nyde. Bare stop med at bruge mit navn som click-bait. Jeg har aldrig nogensinde angrebet dit soloarbejde eller dit sololiv, og jeg har åbenlyst bifaldet dit geni i dagene med Louder than Bombs og Strangeways, Here We Come (to af The Smiths' album, red.), men alligevel har du positioneret dig selv som altid klar til lej-et-citat, når pressen kræver en grim vinkel på noget, som jeg halvvejs sagde under den sidste istid, da Colorado-floden begyndte at skære sig ud af Grand Canyon. Vær sød at stoppe. Det er 2022, ikke 1982."

Anledningen til Morrisseys udbrud er muligvis et interview med musikmagasinet Uncut, hvor Johnny Marr blandt andet udtaler følgende, her citeret af NME: "Det vil ikke komme som en overraskelse, at jeg har været tæt på alle, jeg har arbejdet med – undtagen den mest åbenlyse. Og det er ikke nogen overraskelse, for vi er så forskellige, mig og Morrissey".

Johnny Marr udgiver den 25. februar soloalbummet Fever Dreams Part 1-4. Morrisseys seneste album er I Am Not a Dog on a Chain fra 2020. I maj sidste år udtalte han, at han havde indspillet et nyt album, Bonfire of Teenagers, som han ville sælge til det højest bydende pladeselskab. Siden er der ikke kommet mere frem om albummet.


LÆS OGSÅ: Morrissey: ‘’At skrive for The Simpsons kræver åbenbart kun komplet uvidenhed’’

Hør Morrissey, Johnny Marr og resten af The Smiths, da alt tilsyneladende var fryd og gammen, på klassikeren "This Charming Man" fra 1983:


 

ANNONCE