Nyhed

VIDEO: Pussy Riots superheltinde hævner sig på sexistisk mand

GAFFA.dk – alt om musik

"Punish" er co-skrevet af svenske Tove Lo

Det russiske aktivist- og performancekollektiv Pussy Riot har netop udgivet en ny single, "Punish", som de har skrevet i samarbejde med den svenske popstjerne Tove Lo, og en tilhørende video skabt af russiske Ksti Hu. Hør sangen og se den flotte video nedenfor.

I en pressemeddelelse, citeret af Pitchfork, siger Pussy Riot-medlemmet Nadya Tolokonnikova:


"'Punish' er det første audio-visuelle værk fra Pussy Riots kommende sangcyklus, som præsenterer en kvindelig superhelt, der besidder magiske superkvinde-evner og bruger disse evner til at bekæmpe sexisme. Hun er en stærk dominatrix-figur og skaber retfærdighed ved at straffe verdens Weinsteiner. Snakken om den hævnende kvindehelt spreder sig, og nu er mænd bange for ikke at opføre sig ordentligt, fordi de ved, at hævnen kommer."

Tilbage i 2012 vakte Pussy Riot stor international opmærksomhed, da de i Frelserkirken i Moskva fremførte et Putin-kritisk punknummer. Herefter blev tre af medlemmerne, herunder Nadya Tolokonnikova, idømt to års fængsel for hooliganisme. En anden af de tre, Jekaterina Samutsevitj, fik senere ændret dommen til betinget fængsel. 

LÆS OGSÅ: Rusland kalder Pussy Riot-medlemmer "fremmede agenter"


Se videoen til "Punish":

ANNONCE