Nyhed

2023-udgaven af Eurovision skal afholdes i Storbritannien

"Årets vindere, Ukraine, bliver fejret og repræsenteret under hele begivenheden"

Det var et stort øjeblik, da Ukraine på suveræn vis vandt årets Eurovision Song Contest og dermed også var landet, der stod til at blive værter for næste års udgave. 

Men på grund af krigen i Ukraine har det længe været kendt, at det ikke er muligt at afholde sangkonkurrence dér næste år. Nu oplyser arrangørerne, at det i stedet bliver Storbritannien, der lægger hus til. 

Briterne blev nummer to ved de forgangne Eurovision, og derfor var de inviteret af arrangørerne med muligheden for, at de kunne blive de nye værter.


- Idet vi fortsætter traditionen for solidaritet, ved vi, at næste års konkurrence vil fremvise kreativiteten og dygtigheden hos et af Europas mest erfarne offentlige tv-selskaber (BBC, red.) samtidig med, at vi skriver, at årets vindere, Ukraine, bliver fejret og repræsenteret under hele begivenheden, siger Martin Österdahl, der er Grand Prix-ansvarlig hos European Broadcasting Union

Storbritannien har afholdt Eurovision otte gange tidligere og senest i 1998 i Birmingham. Nu går processen i gang med at finde ud af, hvilken by der skal være vært.

Ifølge pressemeddelelsen fra arrangørerne har 17 byer allerede udvist interesse.


ANNONCE