Nyhed

Ambitiøs festival går konkurs - og tager en halv million skattekroner med i graven

Colorz Festival finder alligevel ikke sted i Aalborg senere på måneden. Borgmester erklærer sig stærkt utilfreds og vil have sekscifret beløb tilbagebetalt

Tidligere på sommeren kunne flere medier - herunder GAFFA - berette, hvordan den ambitiøse, bæredygtigheds-bevidste Tomorrow Festival er gået konkurs trods stærke samarbejdspartnere og millionstøtte fra Københavns kommune.

Nu gentager historien sig i Nordjyllands hovedstad Aalborg, som efter planen skulle have dannet ramme om den såkaldte Colorz Festival den 28.-30. juli.

Med et program, som bød på såvel de amerikanske rapveteraner Sugarhill Gang som en række danske topnavne, var der tale om en højt profileret begivenhed, som da også fik bevilget 1,8 millioner kroner fra Aalborg Kommune.

Af disse er 600.000 allerede udbetalt - penge, som kommunen nu skal forsøge at inddrive fra konkursboet. I en meddelelse på festivalens hjemmeside forklarer arrangørerne den ærgerlige nyhed således:

"Vi har siden december 2020 skullet bruge 16 måneder på at indhente hjælpepakker til artister booket i 2020, samt at genetablere den finansiering, vi havde i hus før Corona. Dette har betydet, at festivalen først kunne gå i salg d. 19. april 2022," forklarer arrangørerne og tilføjer:

"Vi har haft troen på, at det stærke program kunne bære festivalen igennem år 1, men må desværre erkende, at det i denne meget korte periode ikke er lykkedes at sælge de nødvendige billetter." 

LÆS OGSÅ: Dansk festival konkurs

Den forklaring giver borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) dog ikke meget for. Han var i 2020 med til at bevilge millionstøtten til festivalen og erklærer sig over for Nordjyske "stærkt utilfreds" med situationen.

"De skulle levere en festival, og det har vi så udbetalt penge i overensstemmelse med. At de ikke kan leve op til den aftale er mega træls."

Billetkøbere vil ifølge festivalens hjemmeside få refunderet deres penge via Ticketmaster.

ANNONCE