Nyhed

Denne musik er mest populær når der dyrkes sport

Audiospecialisten Sennheiser har undersøgt, hvordan det mest populære fitness-soundtrack lyder

En ny international undersøgelse udført af Panelbase for Sennheiser har afdækket, hvilken slags musik der driver folks sportsaktiviteter. Det viser sig, at hiphop og r&b i mange lande foretrækkes frem for traditionel pop- og rockmusik som det optimale soundtrack, når der skal dyrkes sport.

Musik er kendt som en god motivator, når der skal dyrkes sport. Mange synes, at det er svært at komme i gang med morgenløbeturen eller få gang i vægtene i fitnesscentret, hvis der ikke er musik i øregangen.

Men hvilken musik er den bedste til musik? Og spiller det nogen rolle, hvor hurtigt rytmen banker, eller hvor høj musikken er?

Det er nogle af de ting, som Sennheiser havde sat sig for at undersøge på globalt plan. Resultatet viste, at folk foretrækker hiphop og r&b en anelse mere, end de ønsker at flytte fødderne til pop og rock. Dansemusik og elektronisk musik såvel som metal er også stadig populære, men altså ikke så meget som hiphop og r&b.

Der kan være få regionale undtagelser, men Sennheiser skriver i en pressemeddelelse, at sportsfolket i det meste af verden er nogenlunde enige om, hvad man træner til.

Men hvor hiphop og r&b har afløst rock og metal som de foretrukne musikgenrer, er det primært for det unge publikum. F.eks. fortrækker de 46-60 årige – i USA – stadig rock frem for hiphop, mens de 16-29 årige klart foretrækker sidstnævnte.

LÆS OGSÅ: Næste version af Apple Watch kan tage din temperatur

ANNONCE