Nyhed

Povl Dissing giver sit sidste interview i TV 2's "Det sidste ord"

Danmarks store troubadour og visesanger gik bort tidligere på ugen. Forinden gav Povl Dissing et sidste interview til Mikael Bertelsen, der nu bliver sendt på TV 2 og TV 2 PLAY.

Optagelserne er en del af programserien "Det sidste ord", hvor samtaler med en række store danske personligheder gemmes i arkiverne på Det Kgl. Bibliotek.

Aftalen med de medvirkende er, at programmet først må udsendes efter deres død. Derfor bliver interviewet med Povl Dissing nu til en udsendelse, som vises på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag 30. juli klokken 20.00.

LÆS OGSÅ: NEKROLOG: En ydmyg gigant er tjekket ud – Povl Dissing er død, 84 år gammel


Interviewer Mikael Bertelsen sætter et par ord på det sidste møde med Povl Dissing, i en pressemeddelelse fra TV 2:

"I mine ører var Povl Dissing en stor, original stemme i dansk musik, og derfor drømte jeg i lang tid om at interviewe ham til 'Det sidste ord'. Men da Povl Dissing for nogle år siden mistede hørelsen, var jeg tæt på at opgive tanken. Men så hørte jeg, at han var blevet opereret og mirakuløst kunne tale med omverdenen igen," fortæller Mikael Bertelsen i en pressemeddelelsen. 

"Ved vores første møde var jeg i tvivl, om der var kræfter nok til en lang dag i tv-studiet, men da Povls kone, Pia, var ude for at sætte kaffe over, sagde han: 'Jeg vil gerne have den her sidste optræden'. Så vi satte alle sejl til, og jeg blev blæst bagover af hans energi og vilje. Som Benny Andersen sagde: 'Når Povl Dissing sang, så var der få, der lo. Resten de græd'. Jeg håber, at 'Det sidste ord' dokumenterer, hvor stor en musiker og personlighed Povl Dissing var, og at udsendelsen vil inspirere til at genopdage hans store samlede værk af sange," siger Mikael Bertelsen. 

LÆS OGSÅ: Povl Dissing er død


Den første udgave af "Det sidste ord" blev sendt i august 2020, da den folkekære musiker Bent Fabricius-Bjerre gik bort. Det andet og seneste program i serien med Uffe Ellemann-Jensen blev sendt 26. juni i år, og interviewet med Povl Dissing bliver nu det tredje i rækken.

ANNONCE