Nyhed

Sony fjerner omdiskuterede Michael Jackson-sange fra streamingtjenester

Tre posthumt udgivne Jackson-sange er angiveligt slet ikke indsunget af den afdøde popkonge selv

I sommeren 2009 døde popkongen Michael Jackson i en alder af blot 50 år.

Året efter udkom det posthume album Michael - inklusive tre sange, som siden har været omdrejningspunkt for en bitter strid mellem den afdøde stjernes pladeselskab og kritiske fans, som mener, at de tre sange slet ikke er indsunget af Jackson selv.

Nu har Sony Music og boet efter Jackson så meddelt, at de tre omdiskuterede tracks fjernes fra streamingtjenester. Det skriver USA Today og flere andre amerikanske medier onsdag.


LÆS OGSÅ: Sony vinder retssag mod Jackson-fan

Tilbagetrækningen sker på trods af, at Sony i 2018 fik rettens ord for, at selskabet ikke kan holdes ansvarlige for det påståede fupnummer. Det betød dog ikke, at striden dermed var overstået. 

Domstolen begrundede nemlig sin afgørelse med, at det ikke er muligt at afgøre, hvorvidt sangene er indsunget af Jackson selv eller - som fans har påstået - af den talentfulde Jackson-impersonator Jason Malachi.


Dermed mistænkes Jacksons mangeårige venner Eddie Cascio, James Victor Porte og produktionsselskabet Angelikson Productions LLC altså stadig af mange for at have scoret kassen på at sælge falske Jackson-sange til Sony.

"Albummets resterende numre er fortsat tilgængelige," hedder det i en pressemeddelelse fra Sony og boet efter Jackson, som fortsætter:


"Man skal ikke lægge noget i denne handling, i forhold til sangenes autenticitet - det er bare tid til at komme videre fra den forvirring, som omgiver dem."

Også GAFFA rutinerede popanmelder Sohail Hassan forhold sig særdeles skeptisk over for de tre sange ved udgivelsen tilbage i 2010.

"Den C "Tricky" Stewart-producerede Keep Your Head Up kunne snyde selv mig, men føromtalte Breaking News og Monster narrer mig ikke. Ligegyldigt hvor mange ekspert-udsagn, Sony disker op med. Pinligt, grisk og uværdigt," noterede Hassan i sin trestjernede anmeldelse


 

ANNONCE