Nyhed

The Strokes-frontmand svarer på kritik af Roskilde-koncert

En tilsyneladende beruset Julian Casablancas leverede ifølge mange en skandaløst ringe koncert på Roskilde i lørdags. Nu svarer han igen på kritikken.

I lørdags lukkede det amerikanske rockband The Strokes Orange scene på Roskilde Festival. Men hvad der skulle have været et brag af en festivalafslutning, blev i stedet et bizart optrin med en tilsyneladende stærkt beruset forsanger på slap line.

B.T.s anmelder berettede efterfølgende, hvordan "The Strokes 43-årige indadvendte og halvt danske frontmand ødelagde simpelthen koncerten med sin uengagerede, åndssvagt kævlende (og lidt for fulde, skæve?) tilgang til opgaven," og den beskrivelse bekræftes i de øvrige anmelderes rapporter fra koncerten.

GAFFAs Elias Kvist noterede, at "Julian Casablancas var så meget ved siden at sig selv, at The Strokes aldrig nogensinde skulle have igangsat årets sidste koncert på Orange" og uddelte en enkelt af seks mulige stjerner til koncerten.


Efterfølgende har mange tilstedeværende brugt sociale medier til at beskrive skandalekoncerten i lidet flatterende vendinger.

LÆS OGSÅ: KLASSIKEREN: Nøgen guitarrock, som tog guitarerne ind i 2000-tallet

Nu har Casablancas så taget til genmæle i en Instagram-opdatering, som er blevet slettet igen - men nåede at blive delt af blandt andre Stereogum og NME.


"Jeg er ikke tilstrækkeligt inde i Twitter-ting til at være klar over, hvad en eller anden forvirret fan synes eller tror, han ved," lød det skarpt fra Casablancas og fortsatte:

"Jeg har det fint, så vidt jeg ved...folk har stillet mig virkelig mærkelige spørgsmål - ak ja, den dumme side af sociale medier...fjolser på frihjul."


I det nu slettede opslag specificerede Casablancas, at han intet havde imod venligt ment bekymring fra fans. Det er "de fremmede, som snakker eller handler, som om de ved noget, der er dumt," skrev sangeren.

The Strokes bragede eftertrykkeligt igennem med debutalbummet Is This It i 2001. Dengang indskrev gruppen sig i en bølge af nye, guitarbaserede rockbands sammen med navne som The White Stripes og The Hives.

Casablancas og kollegerne turnerer i Europa nogle dage endnu, inden de fortsætter deres turné i Australien og USA frem til midten af september.


ANNONCE