Nyhed

The XX-sanger kommer til København

Oliver Sim besøger Vega til oktober i forbindelse med nyt soloalbum

Det er efterhånden fem år siden, der sidst var nyt fra den elektroniske, engelske indierockgruppe The xx. Seneste album var således I See You fra 2017, som også bragte trioen forbi Roskilde Festival til en seksstjernet koncert samme sommer.

I kølvandet på albummet og turnéen besluttede trioen at tage en pause for at fokusere på andre projekter hver for sig.

I 2020 udgav gruppens kvindelige tredjedel, Romy Madley Croft, en single i eget navn. Og tidligere på året blev det så annonceret, at der er soloalbum på vej fra bandkollegaen Oliver Sim. 


Albummet, betitlet Hideous Bastard, udkommer den 9. september, og i dag har Sim så meldt sin ankomst til København den følgende måned.

Sim har materialet fra sit nye album med på Store Vega den 20. oktober. Billetter sættes til salg på onsdag den 13. juli klokken 10 via ticketmaster og Vegas hjemmeside.


Oliver Sim har allerede udgivet et par singleforløbere for albummet, som både trækker på Sims eget liv og på hans fascination af gyserfilm. I maj udkom singlen "Hideous," som ifølge Sim tager udgangspunkt i hans tanker om at leve med den HIV-diagnose, som sangeren fik stillet allerede som 17-årig.

”Jeg indså tidligt, at jeg skrev meget om skam og frygt. Det tegner måske et billede af et 'stakkels mig'-album, men i de senere år har jeg indset, at den bedste måde at håndtere de følelser på er at bringe dem op til overfladen og frem i lyset," udtalte Sim i en pressemeddelelse i forbindelse med sangen, og tilføjede:

"Jeg skrev ikke albummet i krise, men for at frigøre mig fra den skam og frygt, som jeg har følt længe. Jeg indså, at jeg cirkulerede omkring en af ​​de ting, der nok gav mig mest skam og frygt. Min hiv-diagnose. Jeg har haft hiv, siden jeg var 17, og det har påvirket, hvordan jeg ser på mig selv, og hvordan jeg troede, at andre så på mig, fra den alder ind i voksenlivet."


LÆS OGSÅ: Oliver Sim fra The xx solodebuterer: “Inderst inde er den selvironisk og pervers”

ANNONCE