Nyhed

AiaSound klar med fem nye navne

Sommerens festival på Amager har føjet Princes backingband og fire andre navne til plakaten

Stærke danske navne som Tobias Rahim, Branco, Pauline, Clara og Hans Philip er allerede annonceret, flankeret af et par internationale trumfkort i skikkelse af DJ Tiësto, Steve Aoki og Becky Hill.

Og nu føjes der så yderligere stjerneglans til programmet for årets festival AiaSound, som finder sted på lokaliteten Tiøren på Amager i København til august.

AiaSound blev afholdt første gang sidste sommer under navnet ØreSound, men annoncerede få uger senere sit navneskift til det mere internationalt klingende AiaSound.

- Under og efter afvikling af festivalen har vi oplevet stor interesse fra udlandet for vores festival, både på vores internationale musikprofil og på vores bæredygtige by-festival-koncept. Vi har dog ofte skullet forklare, hvad ”Øre” i festivalnavnet betyder, og derfor har vi valgt at skifte navn, forklarede AiaSounds daværende pressechef Jonas Nybro om navneskiftet i en pressemeddelelse i september 2021.

Øverst på listen over de just annoncerede navne til årets festival er The New Power Generation. Jo, du læste rigtigt - der er tale om den afdøde superstjerne Princes faste backingband, som faktisk optrådte på netop Tiøren for 11 år siden med Prince i front.

I år er bandet på turné for at hylde deres afdøde arbejdsgiver, og medbringer naturligvis klassikere som "Purple Rain", "Kiss", "When Doves Cry" og "Raspberry Beret."

Det er endnu uklart, om bandets danske bassist, Ida Nielsen, vil være en del af line-up ved koncerten på Amager til august. 

- Vi afventer i øjeblikket om Ida Nielsen kommer til at optræde sammen med The NPG, da hun ikke ved endnu om hun kan få kalenderen til at hænge sammen. Men vi krydser fingre!, lyder det i en mail til GAFFA fra arrangørerne.

Foruden Princes hofmusikere føjer den danske rapper Skinz sig til programmet. Han har tidligere samarbejdet med navne som Medina, Artigeardit og Gulddreng.

Netop Gulddreng, alias Malte Ebert, har også meldt sin ankomst til Amager, hvor publikum vil kunne opleve at sæt som trækker på såvel Gulddreng-kataloget som den musik, Ebert har udgivet i eget navn. 

LÆS OGSÅ: Atmosfærisk festival i urbane rammer

- I 2017 kom Gulddreng dog allerede ud med at kunstnernavnet havde været et mediestunt, og at han nu ville overgå til sit borgerlige navn Malte Ebert, og lave ”seriøs” musik derigennem, som det forklares i en pressemeddelelse, der fortsætter:

Malte Ebert har sidenhen formået at skabe et folkekært image, og har fundet sin plads på den danske musikscene. Til sommer bliver det muligt at opleve et medley mellem Gulddreng og Malte Ebert, når de sammen indtager scenen med et twist af nyt og gammelt under åben himmel på AiaSound. 

Endelig er også Blæst og Svea S føjer til programmet for festivalen, som finder sted fra 11.-13. august. Partoutbilletter koster 1299 kroner, endagsbilletter 699 kroner og begge kan købes lige her.

 

ANNONCE