Nyhed

Tove Styrke kommer til København

Popsuccessen fra Umeå giver koncert på Rust til oktober

Det er langtfra altid, at der kommer en musikalsk karriere ud af at deltage i et talentprogram i tv. Ja, indimellem kunne man faktisk næsten få indtryk af, at det modsatte er tilfældet.

Blandt de lykkelige undtagelser er Tove Styrke fra Umeå i Nordsverige, som vandt Swedish Idol tilbage i 2009 og siden har etableret sig på den skandinaviske popscene med flotte streamingtal og en del anmelderroser.

Til november runder Styrke de 30 år, og en måneds tid forinden kommer hun forbi spillestedet Rust i København for at give koncert den 1. oktober. Koncerten er en del af sangerindens skandinaviske turné i kølvandet på hendes seneste album, Hard.

LÆS OGSÅ: BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Albummet, som er Styrkes fjerde, udkom tidligere på måneden og byder blandt andet på singlerne "Start Walking" og "YouYouYou" og "Show Me Love," hvoraf sidstnævnte også har været i rotation herhjemme på P3 og P4.

Det er fire år siden, Styrke senest var albumaktuel. Det var med Sway fra 2018, som GAFFAs anmelder tildelte fem stjerner og en flot anmeldelse under overskriften "Noget godt kan der komme ud af taletshows".

- Med en svensk P3-pris i tasken er Tove Styrke det, der kommer tættest på en svensk pendant til Soleima, skrev Sara Elizabeth Nedergaard dengang i 2018 og tilføjede:

- Lordes ”Liability” bliver nyfortolket på Sways ottende og sidste nummer, og der er da også ligheder at finde mellem de to kvinder. Og det gør slet, slet ikke noget. Sway er en helstøbt og meget fin popperle, der kan tåle heftig rotation til sommerens grillaftener og ferieflirts. Det var godt, Tove Styrke ikke kom på førstepladsen i ”Idol”, så var hun sikkert ikke endt her.

 

ANNONCE