Nyhed

Joakim Berg fra Kent udgiver soloalbum - se teaser

I et længere indlæg på Kent.nu har Joakim Berg afsløret, at han udgiver et soloalbum

Den elleve sange lange skive har fået titlen Jag Fortsätter Glömma og udkommer den 27. maj.

På Spotify udkommer albummet som Joakim Berg, Jag Fortsätter Glömma – The Enhanced Album, hvor lytteren både kan se og høre Kent-frontmanden fortælle om processen og sangene. Det er første gang nogensinde, at en svensk kunstner udgives i dette format.

Læs hele Joakim Bergs indlæg her:


September 2019.

Alt burde være vældig enkelt.

Jeg var lidt mindre træt af mig selv end sædvanligt, og havde en sangidé som rummede en lille gnist af magi. Jeg skrev en tekst med intentionen om at synge selv for første gang i flere år. Det var sindssygt sjovt. Det allerbedste var, at min stemme havde ændret sig. Blød og luftig, slet ikke som jeg huskede den. Et stort plus i min bog.


Det var som om et Frankensteins monster af konstrueret selvtillid og behov for selvhævdelse pludselig var ophørt med at eksistere. Jeg skrev færdig, arrangerede, indspille alle instrumenter, sang og producerede sangen på mindre end to dage. Sangen gjorde mig både glad og vemodig i al sin enkelthed, men den indsigt som fulgte var ikke udelt positiv:

Det her er begyndelsen på et album i eget navn. Som jeg ellers i min naivitet havde lovet højt og helligt aldrig at lave. Men der var noget i den historie, som bliver fortalt i den dér første sang. Noget som gik lige til sagen og oplyste det der område i tankerne, som gemmer på de ting som man har glemt, selvom man ikke burde. 

Jeg opstillede et tyndt regelsæt omkring arbejdet: 


Det skal kun ske, når jeg har følelsen 100%. Det skal være sjovt. Ingen krav. I min egen takt. I mit eget studie. Alt skal være sandt, så vidt det overhovedet er muligt, eller i al fald et ærligt forsøg på at trænge igennem den cigaretrøgståge, som skjuler ens fortid. 

Og sidst men ikke mindst: Undgå søgte metaforer og sammenligninger (det går vel stadig sådan). Jeg besttemte mig for at gøre fem sange færdige uden at tale om det eller lade nogen lytte til det. Mest for at komme ind i flowet og udngå at komme til at reagere på kommentarer udefra.

Selv velmente kommentarer kan få en skrøbelig lille fugl som en sang til at flyve hovedet direkte ind i altandørsvinduet. I ærlighedens navn er det også uimodståeligt at blive hængende i en hjemmelavet drømmeverden og få lov at have den for sig selv lidt.

Intet bliver nogensinde som man havde tænkt sig, og den her samling sange er ingen undtagelse. Den lyder ikke som det, jeg forestillede mig, da jeg begyndte. Men jeg har virkelig forsøgt at lade tonerne og teksterne tage de veje, de ville, uden at blandt hjernen ind i de processer, den ikke har noget at gøre i. Så de elleve sange, som gik i mål, er ganske enkelt dem, som ramte mig hårdest. Der er ikke andet for end at kapitulere ydmygt til fakta. Det er vel det her jeg kan lide. Idag. Jeg håber, I også kan lide det.


Tak og undskyld.

Joakim Berg

Som en smagsprøve på den kommende sang "Legender" er der nu blevet offentliggjort en 38 sekinder lang video, som du kan se her:


 

Det er også blevet afsløret, at det er Anders Petersen som har taget billedet til den nye plades omslag. "Anders Petersen er en af de vigtigste nulevende europæiske fotografer. Han har rusket op i fotografiverden sidan hans debut med rå og intime fotografier af sene aftengæster på en Hamburg-bar i 1960'erne", står der på fotografens hjemmeside. 


Et af de omtalte fotos fra Hamburg har iøvrigt allerede indskrevet sig i rockhistorien. Det pryder nemlig forsiden af Tom Waits 1985-mesterværk Rain Dogs

ANNONCE