Nyhed

LYT: Joakim Berg udgiver den første smagsprøve fra sit kommende soloalbum

Den tidligere Kent-sangers solodebut udkommer 27. maj

I en længere meddelelse på Kent.nu afslørede den tidligere Kent-sanger Joakim Berg for nylig, at han udgiver sit første soloalbum med titlen Jag fortsätter glömma, der udkommer fredag den 27. maj.

På Spotify vil albummet udkomme som Joakim Berg Jag fortsätter glömma – The Enhanced Album, hvor lytteren både kan se og høre Kent-frontmanden fortælle om processen og sangene. Det er første gang nogensinde, at en svensk kunstner udgives i det format.

Instrumentale stykker fra det kommende album er tidligere blevet udgivet, men nu kommer den første rigtige smagsprøve i form af en hel sang, ”Legender”, som du kan høre nedenfor.


Læs hele Joakim Bergs meddelelse:

"September 2019.

Det hele startede meget nemt.


Jeg var lidt mindre træt af mig selv end normalt og havde en sangidé, hvor der var en lille gnist af magi.

Jeg skrev en tekst med hensigten om selv at synge for første gang i flere år.

Det var sindssygt sjovt.


Det bedste ved det hele var, at min stemme lød anderledes. Stabil, men blød og luftig. Slet ikke, som jeg huskede det. Et stort plus i min bog.

Det var, som om et Frankenstein-monster af konstrueret selvtillid og hævdelsesbehov pludselig var holdt op med at eksistere.

Jeg skrev nummeret færdigt, indspillede det, indspillede alle instrumenterne, sang og producerede det på to dage.


Sangen gjorde mig både glad og melankolsk i al sin enkelhed, men den indsigt, der fulgte, var ikke helt positiv:

Dette er begyndelsen på et eget album. Som jeg i min tåbelighed lovede højt og helligt aldrig at udgive.

Men der var noget i historien, der fortælles i den første sang. Noget, der var ligetil, som lyste op i det område i sindet, hvor de ting man har glemt, trådte frem.


Jeg opstiller et kort sæt regler omkring arbejdet: Det skal kun ske, når jeg føler 100 procent for det.

Det skal være sjovt. Ingen krav. I mit eget tempo. I mit eget studie.

Alt skal være sandt, så vidt det overhovedet er muligt, eller i det mindste et ærligt forsøg på at trænge igennem cigaretrøgstågen, der skjuler selv fortiden.


Sidst, men ikke mindst: Undgå søgte metaforer og lignelser (det fungerer stadig sådan).

Jeg besluttede at afslutte fem sange uden at tale om det eller lade andre lytte.

Mest for at komme ind i flowet og undgå at reagere på kommentarer udefra.


Selv kommentarer i bedste mening kan få en så skrøbelig lille fugl som en sang til at flyve med hovedet først, inden den rammer terrassedørsvinduet.

I ærlighedens navn er det også uimodståeligt at blive hængende i en hjemmebygget drømmeverden og kun få lov til at eje den alene for en lille stund.

Intet går nogensinde som planlagt, og denne samling af sange er ingen undtagelse.


De lyder ikke som det, jeg forestillede mig, da jeg startede. Men jeg har virkelig forsøgt at lade tonerne og teksterne gå de veje, de ønskede, uden at involvere hjernen i processer, den ikke har noget med at gøre.

Så de 11 sange, der nåede i mål, er simpelthen dem, der ramte mig hårdest.

Det er bare for ydmygt at overgive sig til faktum.


Det er nok det, jeg kan lide. I dag.

Håber I også kan lide det.

Tak og undskyld.


Joakim Berg"

Kent blev dannet i Eskilstuna i 1990, udgav 12 album i årene 1995-2016 og blev i den periode et af Skandinaviens største navne med tekster på modersmålet. I 2016 meddelte de, at de ville udgive et sidste album og tage på afskedsturné, som de afsluttede i Stockholm i december 2016.

Instrumentale stykker fra det kommende soloalbum er tidligere blevet udgivet, men nu kommer den første rigtige smagsprøve i form af en hel sang ”Legender”, som du kan høre i den nedenstående video:


Her synger Berg blandt andet: "Ja, jag vet jag rör mig långsamt, trots att jag har så ont om tid, när man inser att man aldrig kommer att komma ikapp dem blir man lätt passivt aggressiv." 

"Ja, jag vet att vi var legender för längesen, men tiden är en avundsjuk tyrann, det finns inget förlovat land, ingen sjunde himmel, men du vet att jag skulle dö för dig, fast hela jävla världen står i brand, så ska jag vänta här."

ANNONCE