Nyhed

Tivoli fjerner vilde navne fra Fredagsrock-programmet

Kesi, Ude Af Kontrol og Kato er fjernet fra plakaten

Tivoli har netop offentliggjort nogle ændringer i Fredagsrockprogrammet, i respons på den tumult, der har været ved nogle af de allerede afviklede koncerter.

Kesi, der skulle have spillet den 15. juli, er blevet udskiftet med Anne Linnet, og den 16. september er Ude Af Kontrol (billedet) og Kato blevet udskiftet med Stine Bramsen og Freja Kirk. Derudover er det nu også et krav, at man har pladsreservation til nogle af de helt store koncerter, eksempelvis 50 Cent.

"Nu og her er det udtryk for, at vi ikke vil have, at det bliver for vildt med den publikumsadfærd, vi har set i år," siger Frederik Wiedemann, kulturchef og underdirektør i Tivoli til Ritzau, her citeret fra Ekstra Bladet.


Vi har fået et par uddybende kommentarer fra Frederik Wiedemann.

Da vi talte sammen i begyndelsen af maj, mente du, at I godt kunne gennemføre koncerter med navne som Kesi og Ude Af Kontrol, hvorfor har I skiftet mening?

– Vi indførte pladsreservationer i forskellige udgaver og en anden opstilling og bemanding, og det har fungeret godt, men jo mere, vi er nødt til at gøre, jo mere kan det risikere at presse det andet, der sker i haven. Og vi synes stadig, vi er nødt til at tage højde for, at den gæsteadfærd, vi så i begyndelsen af sæsonen, stadig kan være til stede ud fra en kombination af publikumsmiks og koncerttype ved de koncerter, der nu er aflyst. Og så synes vi ikke, det vil være det rigtige at gennemføre dem i år.


Er det så for altid slut med koncerter med vilde navne i Tivoli?

– Ikke nødvendigvis, mange af disse navne har spillet i Tivoli før uden problemer, men det, vi har set i starten af sæsonen hos visse i publikum, er ikke noget, vi har set før. Vi er nødt til at se, hvordan publikumsadfærden udspiller sig hen over sommeren, både hos os og på andre af sommerens festivaler, inden vi begynder at booke næste års program. Forhåbentlig begynder tingene at ligne sig selv igen.

I har også fået kritik, blandt andet i magasinet Elle, for at have for få kvinder på Fredagsrock-programmet. Nu erstatter I tre mænd og mandebands med tre kvinder, er det for at forbedre kønsbalancen?


– Nej, vi gør det først og fremmest det her for at håndtere en udfordring, men når vi så gør det, og samtidig går efter en anden type koncert med en anden type publikum, så har vi fået muligheden for at få flere kvinder ind, de skal jo også være ledige, og så er vi kun glade for, at det kan skabe en større balance.

Men hvorfor havde I egentlig ikke booket Anne Linnet, Stine Bramsen og Freja Kirk i første omgang, havde de ikke passet godt til Fredagsrock?

– Det er rigtig gode navne, som også har spillet i Tivoli tidligere i forskellige koncerttyper, men det var måske ikke de helt oplagte Fredagsrock-navne i forhold til den plakat, vi plejer at lave. Vi går jo efter dem, der kan trække allerstørste publikum, og der er der bare en markant overvægt af mandlige kunstnere, desværre. Der er selvfølgelig nogle kvinder, der kan gøre det, men sidste år havde vi rigtig mange af dem i den korte tid, vi kunne holde koncerter uden restriktioner, og så var der andre, der var booket andre steder i år. Men når vi laver en type koncert med lidt mindre pres på digerne og et lidt ældre publikum, har vi fået mulighed for at kigge andre steder hen, og det kan jo være meget fint, siger Frederik Wiedemann og understreger, at de aflyste bands får deres aftalte honorar.


LÆS OGSÅ: Tivoli aflyser Fredagsrock den 6. maj

ANNONCE